2.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών Δήμου Αθηναίων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/07/2015 - 16:07 | Author: Newsroom

Εκτός παιδικών σταθμών του Δήμου Αθηναίων 2.000 παιδιά

Περίπου 2.000 παιδιά σύμφωνα με το dikaiologitka.gr δεν θα γίνουν δεκτά φέτος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, παρόλο που υπάρχουν κενές θέσεις, εφόσον δεν εγκριθεί άμεσα η πρόσληψη προσωπικού από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ταυτόχρονα, σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει το σχέδιο προτύπου υπουργικής Απόφασης για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας).

O Δήμος Αθηναίων έχει αποστείλει από τον Απρίλιο (σ.σ. μετά από σχετικό αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών) τις ανάγκες προσωπικού για τη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών (συνολικά λειτουργούν 77 βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αθήνα), οι οποίες σε μεγάλο βαθμό καλύπτονται με συμβασιούχους κάθε χρόνο. «Οι μόνιμοι υπάλληλοι που εργάζονται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς επαρκούν οριακά για να καλύψουμε τις επανεγγραφές περίπου 3.000-3.500 παιδιών», τονίζει η κ. Μαρία Ηλιοπούλου, αντιδήμαρχος για το Παιδί του Δήμου Αθηναίων και ψυχολόγος-ψυχοπαιδαγωγός μιλώντας στην Καθημερινή. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αθηναίων μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αιτήσεων για 5.500 θέσεις, με την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί προσωπικό άμεσα, συμπληρώνει.

Ωστόσο, για μία ακόμη φορά αναφέρεται ότι για την εγγραφή νηπίου σε δημοτικό παιδικό σταθμό πρέπει να δίδεται βεβαίωση ότι εργάζονται και οι δύο γονείς, ενώ προφανώς την ανάγκη του δημοτικού παιδικού σταθμού έχουν σαφώς και οι άνεργοι γονείς αλλά και οι μη εργαζόμενοι εφόσον υπάρχουν θέσεις. Στο συγκεκριμένο σχέδιο υπουργικής απόφασης, επίσης, δεν καθορίζεται ενιαίο και υποχρεωτικό σύστημα μοριοδότησης για την επιλογή των νηπίων που θα εγγραφούν κατά προτεραιότητα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Με αυτόν τον τρόπο δεν εξασφαλίζεται το αδιάβλητο του σύστηματος επιλογής, στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες σε όλους τους δήμους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral