19-11-14 Επίσκεψη Υ.ΠΑΙ.Θ, Α. Λοβέρδου στον Αντιπρόεδρο της Αλβανικής Κυβέρνησης και στον Πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/11/2014 - 19:29 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Υ.ΠΑΙ.Θ, Α. Λοβέρδου στον Αντιπρόεδρο της Αλβανικής Κυβέρνησης και στον Πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος στο πλαίσιο των επισκέψεων της ελληνικής αντιπροσωπείας του Υ.ΠΑΙ.Θ, την οποία αποτελούν ο Υπουργός Α.

Λοβέρδος, ο Υφυπουργός, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας, Αθανάσιος Κυριαζής, συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Αλβανίας, Νiko Pelesh. Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε τον κ. Pelesh για την συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Αλβανίας. Ο κ. Αντιπρόεδρος τόνισε πως για την κυβέρνηση της Αλβανίας η παιδεία αποτελεί προτεραιότητα και για αυτό εφαρμόζει μια σειρά από σημαντικές αλλαγές. Ο κ. Pelesh διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση της Αλβανίας στηρίζει τα Ελληνικά μειονοτικά σχολεία και πως οι «άσχημες στιγμές» ανήκουν πια στο παρελθόν.

Ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε με τον της Βουλής της Αλβανίας IlirMeta. Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενημέρωσε τον κ. Meta για τις πρωτοβουλίες που πήραν από κοινού τα Υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Αλβανίας. Ο πρόεδρος της Αλβανικής Βουλής δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στην προσπάθεια των δύο χωρών.

Μετά την συνάντηση του κ. Λοβέρδου με την Υπουργό Παιδείας της Αλβανίας κα Nicolia, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δεμερτζόπουλος υπέγραψε με τον Αλβανό ομόλογό του κ. Arbjan Mazniku το πρωτόκολλο συνεργασίας των μελών της μεικτής επιτροπής αναθεώρησης σχολικών βιβλίων.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

alvanosANtiproedros1

alvanosAntiproedros2

YfypourgouELLASASalvanias

YpourgoiYfypourgoi

Loading...
  • europalso

    ideascentral