19-10-15 Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τον Κύπριο ομόλογό του προετοίμασαν πρωτόκολλο συνεργασίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/10/2015 - 17:42 | Author: Newsroom

Δελτίο Τύπου

032Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων επεξεργάστηκαν ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ν. Φίλης και ο Κύπριος υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, κατά την συνάντησή τους σήμερα στο υπουργείο.

Το πρωτόκολλο θα αφορά μορφωτικά θέματα και θα συνταχθεί από διμερή επιτροπή που θα στελεχωθεί από μέλη των δύο χωρών.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο Έλληνας υπουργός, Ν. Φίλης τόνισε:

«Δεν ήταν εθιμοτυπική η συνάντηση αλλά είχε ουσιαστικό χαρακτήρα. Έχουμε να διδαχθούμε από τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου. Επεκτείνουμε το πρωτόκολλο συνεργασίας επί μορφωτικών θεμάτων. Θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε στην αναβάθμιση αυτής της συνεργασίας. Ευχαριστούμε για την επίσκεψη του στην Αθήνα. Θα ανταποδώσουμε και εμείς εν καιρώ αυτήν την επίσκεψη.»

Ο Κύπριος υπουργός Κώστας Καδής με τη σειρά του παρατήρησε ότι:

«Είχαμε μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Παιδείας. Εκφράσαμε τις ευχαριστίες μας για τη διαχρονική στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τη βοήθεια που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση προς το κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα. Είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον υπουργό για τις μεταρρυθμιστικές μας προσπάθειες στο εκπαιδευτικό σύστημα. Έχουμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλον. Επίσης συζητήσαμε το θέμα της ανανέωσης της θεσμοθετημένης συνεργασίας που έχουμε τα δύο υπουργεία μέσα από το πρωτόκολλο συνεργασίας. Αυτό θα γίνει με τον διορισμό μίας διμερούς επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη από τις δύο χώρες. Απευθύναμε επίσημη πρόσκληση στον υπουργό να έρθει στη Κύπρο και ευελπιστούμε ότι μέχρι τότε θα είναι έτοιμο το πρωτόκολλο συνεργασίας ώστε να το υπογράψουμε.»

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral