Την έναρξη της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου κήρυξε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Η είναι μια μεγάλη αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική γιορτή, που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βαθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και ο ΔΟΠΑΡ και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τόσο μεγάλη μαθητική διοργάνωση στο Νότιο Αιγαίο, που σκοπό έχει να «παντρέψει» τον αθλητισμό με τον πολιτισμό.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή 1800 μαθητές – αθλητές από 49 σχολεία (37 από την Πρωτοβάθμια και 12 από την Δευτεροβάθμια), 80 εθελοντές και 1600 επισκέπτες.

Η Μαθητιάδα σκοπό έχει την μεταφορά, σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες, του εκπαιδευτικού μηνύματος «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης».

Μέσα από τη συμμετοχή των παιδιών, σύμφωνα με την ert.gr, επιδιώκεται να καλλιεργηθεί πνεύμα συνεργασίας, σεβασμού στη διαφορετικότητα, ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά και πολιτιστικά θέματα, με τελικό ζητούμενο, τα παιδιά και όσοι συμμετέχουν, να βιώσουν μια ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία.

Χθες, πρώτη μέρα της διοργάνωσης, έγιναν αγώνες και επιδείξεις αθλημάτων για τα Γυμνάσια ενώ σήμερα θα διεξαχθούν αγώνες και επιδείξεις αθλημάτων για τα Δημοτικά σχολεία.

Τα αθλήματα στα οποία θα συμμετάσχουν οι μαθητές, είναι τα εξής:

Ατομικά

Στίβος: 60μ, 600μ. άλμα σε μήκος, σφαίρα, σκυταλοδρομία 4χ50
Τένις
Πινγκ Πονγκ
Τζούντο
Τοξοβολία
Αντισφαίριση ξυλορακέτας
Σκάκι
Ιππασία

Ομαδικά

Στίβος: KidsAthletics (δέκα (10) μέλη η κάθε ομάδα).

Ποδόσφαιρο 5×5 (επτά (7) μέλη η κάθε ομάδα),

Μπάσκετ 3×3 (τέσσερα (4) μέλη η κάθε ομάδα),

Μπιτς Βόλεϊ 2×2 (τρία (3) μέλη η κάθε ομάδα),

Ράγκμπι (επτά (7) μέλη η κάθε ομάδα).

Γνωριμία Παραολυμπιακών Αθλημάτων (Δημοτικά – Γυμνάσια)

Μπότσια (Boccia) (τρία (3) μέλη η κάθε ομάδα),

Βόλεϊ καθιστών (Sitting Volley) (οκτώ (8) μέλη η κάθε ομάδα),

Γκόλμπολ (GoalBall) (τέσσερα (4) μέλη η κάθε ομάδα).