17-06-14 Η Ελλάδα στην ηγεσία του Παγκόσμιου Σχολικού Αθλητισμού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/06/2014 - 14:14 | Author: Newsroom

Δελτίο Τύπου

Η Ελλάδα στην ηγεσία του Παγκόσμιου Σχολικού Αθλητισμού

Μετά την επιτυχημένη του παρουσία ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (International School Sport Federation – ISF) την τετραετία 2010-2014 ο Δ/ντης Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ Στέλιος Δασκαλάκης εξελέγη Αντιπρόεδρος της ISF.

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη Μπεζανσόν της Γαλλίας, ο εκπρόσωπος της χώρας μας εξελέγη ομόφωνα και από τις εξήντα (60) χώρες που συμμετείχαν -και ψήφισαν- στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Η εκλογή του κ. Δασκαλάκη στη θέση του Αντιπροέδρου τιμά ιδιαίτερα την Ελλάδα, καθώς η ISF χαράσσει την πολιτική του Σχολικού Αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην ISF, η οποία είναι αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, συμμετέχουν εβδομήντα εννιά (79) χώρες από την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και την Ωκεανία. Η Ελλάδα αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ISF από το 1972 με συνεχή εκπροσώπηση μαθητικών αποστολών στις διοργανώσεις των Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που Έλληνας εκλέγεται στη θέση του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της θητείας του ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο κ. Δασκαλάκης εξασφάλισε τη μόνιμη διοργάνωση των «Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων Αθλητικής Παιδείας» σε ετήσια βάση στην Ελλάδα. Στους Πρώτους Αγώνες, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τον Απρίλιο του 2014 στην Αθήνα και την Αρχαία Ολυμπία, οι αποστολές που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα προγράμματα Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας προσεγγίζοντας βιωματικά τη μακραίωνη ιστορία του αθλητισμού και του Ολυμπισμού στη γενέτειρά τους.

Η μόνιμη τέλεση των Αγώνων στη χώρα μας προωθεί την προβολή της Ελλάδας διεθνώς, ενώ παράλληλα αποφέρει και οφέλη για την οικονομία και τον τουρισμό μας.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral