17-03-15 Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και θρησκευμάτων Τάσου Κουράκη με τον Πρέσβη της Τουρκίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/03/2015 - 14:22 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΑΣΟΥ ΚΟΥΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Τουρκίας, Kerim Uras, είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσος Κουράκης, στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων δεσμεύθηκε για την τήρηση των θέσεων της κυβέρνησης αναφορικά με την μειονοτική εκπαίδευση. Τόνισε πως θεμέλιος λίθος του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι η εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών της μουσουλμανικής μειονότητας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, η εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας, με σεβασμό στην μουσουλμανική θρησκεία. Στόχος η ουσιαστική αναβάθμιση της εκπαίδευσης των μουσουλμανοπαίδων και η αντιμετώπιση των φαινομένων σχολικής εγκατάλειψης.

Ο Πρέσβης της Τουρκίας απεύθυνε πρόσκληση στον Αναπληρωτή Υπουργό να επισκεφθεί την Τουρκία προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσος Κουράκης, τον ευχαρίστησε και αποδέχθηκε την πρόσκληση, τονίζοντας ότι «η Παιδεία και ο Πολιτισμός είναι η πιο σημαντική γέφυρα της ειρήνης ανάμεσα τους λαούς».

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral