16-03-15 Ο υπουργός στο Παρίσι κατά του ρατσισμού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/03/2015 - 14:02 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπουργός στο Παρίσι κατά του ρατσισμού

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, αναχωρεί σήμερα για το Παρίσι, όπου αύριο, 17 Μαρτίου, θα συμμετάσχει σε άτυπη συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, με θέμα την καλλιέργεια ακόμη βαθύτερου πνεύματος δημοκρατίας και κοινωνικής ανοχής στα σχολεία της Ευρώπης.

Σκοπός είναι η διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς αλλά και των καθηγητών και των γονιών στις ιδέες που στρέφονται κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η ουσιαστική για τα ιδεώδη της Δημοκρατίας αυτή συνάντηση, που θα προηγηθεί του επίσημου Συμβουλίου του Μαΐου, γίνεται με πρωτοβουλία της Γαλλίδας υπουργού Παιδείας , NajatVALLUADT-BELCACEM, με αφορμή τα τελευταία τραγικά γεγονότα – με αποκορύφωμα την επίθεση στην εφημερίδα CharlieHebdo- στην πατρίδα της και στη Δανία.

Tο ταξίδι του υπουργού γίνεται σε μία βδομάδα φορτισμένη από την αποκάλυψη του τραγικού θανάτου του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού, λίγες μέρες πριν από το Σάββατο 21η Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, δύο αλληλένδετα φαινόμενα που το υπουργείο προτίθεται να αντιμετωπίσει στη ρίζα τους, με ενεργοποίηση δασκάλων, καθηγητών και μαθητών.

Μετά την επιστροφή του από την Γαλλία ο υπουργός αναλαμβάνει νέα πρωτοβουλία καλώντας στο υπουργείο αυτήν την Παρασκευή μαθητές, σε μία εκδήλωση κατά του ρατσισμού, όπου τα παιδιά θα ζωγραφίσουν εικόνες για την κοινωνική αποδοχή και τον σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ιδέες των συμμαθητών τους, θα συζητήσουν με τον υπουργό και θα εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral