16-01-15 Συνέντευξη του ΥΠΑΙΘ, Ανδρέα Λοβέρδου στον ραδιόφωνο του ΑΘΗΝΑ 9,84 και στη δημοσιογράφο Ν.Καραγιάννη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/01/2015 - 18:34 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη του ΥΠΑΙΘ, Ανδρέα Λοβέρδου στον ραδιόφωνο του ΑΘΗΝΑ 9,84 και στη δημοσιογράφο Ν.Καραγιάννη

Το ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη, είναι ένα δημοκρατικό Κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί για το μέλλον σταθερότητα και να έχει ρυθμιστικό ρόλο

Για την εκλογή νέου Πρύτανη

Ο κύριος Φορτσάκης τα είχε πάει καλά ως Πρύτανης τον πρώτο καιρό και σε αρκετά θέματα τον είχαμε κι εμείς ως Υπουργείο στηρίξει.

Έχουμε δύο υποψηφιότητες αυτή του κ. Πελεγκρίνη στο ΣΥΡΙΖΑ και αυτή του κ. Φορτσάκη, έχουμε μια ιδιαιτερότητα βέβαια, ο ένας δεν ασκεί πια τα καθήκοντά του, αλλά δείχνει τουλάχιστον τον τρόπο με τον οποίον τα άσκησε από πλευράς πολιτικής. Ο άλλος ο κ. Φορτσάκης ασκούσε τα καθήκοντά του.

Με βασικό επιχείρημα τα Κόμματα έξω από τα πανεπιστήμια.

Έξω από το πανεπιστήμιο όλοι εκείνοι οι οποίοι καταργούν το αυτοδιοίκητό του, χωρίς να είναι κράτος που και το κράτος απαγορεύεται να το καταργεί, αλλά και οποιοσδήποτε περαστικός απαγορεύεται να το καταργεί κατά το Σύνταγμα.

Λοιπόν για να περάσω στο ερώτημά σας καλά κάνανε και οι δύο, αλλά η υποψηφιότητα γιατί έχουμε δικαίωμα και κανείς δεν μπορεί να τους το στερήσει, αλλά ο εν ενεργεία Πρύτανης και μόλις εκλεγείς, δημιούργησε ορισμένα προβλήματα σε αυτούς που τον στήριξαν μονάχα.

Δηλαδή υπήρξαν αντιδράσεις διαμαρτυρίας, ήπιας βέβαια, από την πλευρά των πανεπιστημιακών δυνάμεων που τον εξέλεξαν, γιατί τον εξέλεξαν για να ασκήσει τα καθήκοντά του και κατά κάποιο τρόπο τώρα ξαναμπαίνουν στον κόπο να αναζητήσουν άλλον και δεν ξέρω αν έχει προχωρήσει η διαδικασία, ορίζοντας επιτροπή σύμφωνα με το

Νόμο 4009/2011 που τα ορίζει όλα αυτά.

Για το Νόμο Διαμαντοπούλου

Θεωρώ ηλίθιο, ανόητο, βλακώδες, αλλά ελλαδίτικο να αλλάζουμε τους νόμους πριν τους εφαρμόσουμε. Αυτός έχει ήδη εφαρμοστεί, έχουμε δηλαδή κοντά 3,5 χρόνια εμπειρίας και έχουμε δει τα πολλά καλά του και τα αδύνατα σημεία του.

Εγώ προκλήθηκα πολλές φορές από τους πανεπιστημιακούς φορείς να τον αλλάξω και είπα όχι δε θα το κάνω, θα περιμένω να ολοκληρωθεί ένα πρώτο χρονικό διάστημα εφαρμογής.

Μετά από τώρα οχτώ μήνες που είμαι στο Υπουργείο, έχω δει ποιο σημείο, ας πούμε σε σχέση με το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων Συμβουλίου και Πρυτανικών Αρχών, υπάρχει ένα μπέρδεμα εδώ, μια διελκυστίνδα ποιος είναι αρμόδιος και τραβάει το ένα μέρος από δω και το άλλο από την άλλη πλευρά, είπα ότι όχι δε θέλω να πάω αμέσως με το που ανέλαβα το Υπουργείο σε αλλαγή. Υπάρχει ανάγκη αλλαγής όμως εκεί.

Είπα ότι αν το κάνω εγώ θα φανώ ανώριμος κι ότι αλλάζω κάτι πριν το δω, υπάρχει τώρα ένας τρίτος χρόνος ακαδημαϊκής εφαρμογής αυτών των διατάξεων και θεωρώ ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει και εν προκειμένω συμφωνώ με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά για καθολική αλλαγή όχι δε συμφωνώ. Υπάρχουν σημεία πάρα πολύ καλά, τα οποία έχουν αναδειχθεί στην πράξη καλά κι όχι στη θεωρία και γιατί να τα αλλάζαμε;

Εν πάση περιπτώσει ένας διάλογος γι΄ αυτό είναι καλός, το βλέπω θετικό. Δηλαδή δε μου αρέσει αυτό, το ότι τα αλλάζω όλα, το πετάω εκείνο, κάνω το άλλο, αυτά είναι ελλαδίτικα και δεν είναι σωστά. Αλλά αλλάζω κάτι, που η εφαρμογή ανέδειξε λάθος, ναι συμφωνώ.

Για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη

Είναι απαραίτητο κα Καραγιάννη, να είναι στη τρίτη θέση, είναι απολύτως απαραίτητο, για τον ελληνικό λαό για τους Έλληνες πολίτες. Είναι ένα έμπειρο κόμμα που έχει προσφέρει πάρα πολλά στο παρελθόν, κατ΄ αρχάς έχει δημιουργήσει τη μεσαία τάξη στην Ελλάδα… η οποία έχει χτυπηθεί, δεν έχει διαλυθεί. Θα διαλυθεί κανείς άμα καταλάβει τι σημαίνει αληθινή πτώχευση της χώρας και δραχμή, τότε θα καταλάβει τι σημαίνει διάλυση. Για να κυριολεκτούμε κατά τη δική μου γνώμη.

Ένα κόμμα το οποίο συν τοις άλλοις πέντε χρόνια διαχειρίζεται την κρίση αναλαμβάνοντας ευθύνες κι ένα κόμμα που για το μέλλον μπορεί να εγγυηθεί πρώτον σταθερότητα και ρυθμιστικό ρόλο, ενώ είναι δημοκρατικό ταυτόχρονα, αναφέρομαι στη Χρυσή Αυγή που δεν πρέπει να είναι τρίτο κόμμα.

Δεύτερον έχει μία εσωτερική… πια μετά τα όσα υπέστη και τη μαχαιριά που του έδωσαν τώρα με τη διάσπαση και παρόλα αυτά αντέχει, είναι ένα κόμμα το οποίο μπορεί να παίξει λοιπόν ως δημοκρατικό κόμμα, έμπειρο κόμμα, κόμμα που έχει προσφέρει και στη διαχείριση της κρίσης αλλά και πριν μπορεί να παίξει ρόλο ρυθμιστικό και όχι μόνο, εάν ρόλο ο οποίος έχει να κάνει και με την προστασία των λαϊκών συμφερόντων, στο μέτρο που η πρόσφατη πρακτική μας με τις απολύσεις που δεν κάναμε, με το 25ευρώ στα νοσοκομεία που δεν αφήσαμε να καθιερωθεί.

Με τα θέματα της παραγωγής και της διανομής του γάλακτος που κάναμε παρεμβάσεις, του ψωμιού που κάναμε παρεμβάσεις, με τα θέματα της ΔΕΗ που καταφέραμε και περισώσαμε, με αυτό το χαρακτήρα που έχουμε δείξει εν μέσω κρίσης μπορούμε να εγγυηθούμε ότι στο βαθμό που θα υπάρχει ανάπτυξη του 3% που προβλέπει η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα θα γίνει μια αναδιανομή για το καλό του κόσμου.

Και παράλληλα αυτό το κόμμα δεν είναι σύνθεση ετερόκλητων δυνάμεων, όπως είναι το Ποτάμι. Εγώ καλωσόρισα το Ποτάμι και θεωρώ θετική την παρουσία του, αλλά δεν παύει να είναι μια αλήθεια το γεγονός ότι το συγκροτεί πια πολιτική δύναμη που είναι νεοφιλελεύθερη και αρχίζει από το χώρο της Δεξιάς όπως είναι η Δράση και φτάνει μέχρι δυνάμεις της Αριστεράς όπως είναι ο Σπύρος Λυκούδης ή ο Γρηγόρης Ψαριανός και φυσικά δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό σημαίνει ότι όπως η ΔΗΜΑΡ διαλύθηκε με την πρώτη στραβή, με το πρώτο σκληρό γεγονός, με το πρώτο σοβαρό πολιτικό γεγονός, που ήταν περισσότερο ομοιογενής από ότι το Ποτάμι, γιατί ήταν η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Αριστερά μέσα στον Συνασπισμό της Αριστεράς, παρόλα αυτά όμως οι δυσκολίες της διακυβέρνησης τη διέλυσαν και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και πολύ ευκολότερα το κόμμα αυτό θεωρώ ότι στις δυσκολίες δε θα αντέξει. Άρα εμείς έχουμε πλεονέκτημα, αυτό το πλεονέκτημα το προβάλουμε και ζητάμε ψήφο.

Για το Κόμμα του Γ.Παπανδρέου

Κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, χωρίς να κάνει καλό στον εαυτό του και αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαμε, όσοι προσπαθούσαμε να πείσουμε τον κ. Παπανδρέου να μην το κάνει. Όμως έγινε αυτό, είμαστε λίγες μέρες προ της κάλπης, δεν έχουμε ευτυχώς μετατρέψει τον προεκλογικό αγώνα σε έναν αγώνα ανάμεσά μας κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε κι εγώ δεν πρόκειται να πω κάτι περισσότερο.

Ψήφο στο ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη κι εγώ ζητώ ψήφο στη Β΄ Αθηνών.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral