15-12-15 Συμμετοχή Ελλήνων εκπαιδευτικών του προγράμματος ASPnet-UNESCO, σε Διεθνές Σεμινάριο για την Εκπαίδευση για την Κλιματική Αλλαγή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/12/2015 - 13:18 | Author: Newsroom

Δελτίο Τύπου

Στις 7-8 Δεκεμβρίου2015, παράλληλα με τις εκδηλώσεις για την Κλιματική Αλλαγή στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών (COP21), πραγματοποιήθηκε στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, Διεθνές Σεμινάριο με τίτλο GettingClimate-ready: ASPnetschools’ responsetoclimatechange”.

Στο σεμινάριο πήραν μέρος Εθνικοί Συντονιστές, εκπαιδευτικοί και μαθητές του Προγράμματος των Συνεργαζομένων Σχολείων με την UNESCO (ASPnet-UNESCO) από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Λίβανο, την Ιαπωνία, τη Ναμίμπια, την Ινδονησία και τη Σενεγάλη. Οι παραπάνω χώρες επελέγησαν από την UNESCOχάρις στην ιδιαίτερα ενεργό συμμετοχή τους στο δίκτυο.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ανάπτυξη κατευθύνσεων για την ενσωμάτωση της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και της δράσης για το κλίμα στα σχολικά προγράμματα, μέσω μιας προσέγγισης που αφορά ολόκληρο το σχολείο (wholeschoolapproach).

Πιο συγκεκριμένα, από την Ελλάδα συμμετείχαν η Συντονίστρια του Προγράμματος και πέντε εκπαιδευτικοί από τα σχολεία: 2ο Λύκειο Γέρακα, 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, Ράλλειο Λύκειο Θηλέων Πειραιά, Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού, Γυμνάσιο Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τα εν λόγω σχολεία παρουσίασαν ως βέλτιστες πρακτικές προγράμματα που έχουν εκπονήσει για την ανάδειξη του θέματος της Κλιματικής Αλλαγής, ως προς την μείωση και προσαρμογή του φαινομένου.

Το Πρόγραμμα ASPnet περιλαμβάνει πάνω από 10.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε 181 χώρες. Για την Ελλάδα το δίκτυο συντονίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral