15-05-15 Ολοκλήρωση προγράμματος επισκέψεων σχολείων στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/05/2015 - 16:46 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για τη φετινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα επισκέψεων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Μαρούσι, με θέμα: «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια».

Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα Νέων Τεχνολογιών κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2014-Μαΐου 2015. Το ενημερωτικό πρόγραμμα παρακολούθησαν 900 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Από την έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος έχουν ενημερωθεί 4.500 μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί τους.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη χρήση του Διαδικτύου, τις δυνατότητες που προσφέρει στη Μάθηση, στην Επικοινωνία, στην Πληροφόρηση και στην Ψυχαγωγία. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούν στην Ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Η ενημερωτική παρουσίαση είχε βιωματικό χαρακτήρα, με τη χρήση φορητών Η/Υ, διαδραστικού πίνακα, εργαλείων Web 2.0 και εκπαιδευτικών λογισμικών.

To Πρόγραμμα οργανώνεται και υλοποιείται από το Τμήμα Ψηφιακού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εφαρμογών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Επισκέψεων μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα: http://workshops.minedu.gov.gr/

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral