14-11-14 Ολοκλήρωση της Επίσκεψης Υπουργού και Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ιαπωνία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/11/2014 - 17:39 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠOY

Ολοκλήρωση της Επίσκεψης Υπουργού και Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ιαπωνία

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου στην Ιαπωνία όπου συμμετείχε στην Παγκόσμια Διάσκεψη της UNESCOγια την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη στην οποία συμμετείχαν πάνω 75 χώρες από όλο τον κόσμο.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο Υπουργός και αντιπροσωπεία του Υπουργείου πραγματοποίησαν σειρά επισκέψεων σε Πανεπιστήμια στα οποία διδάσκονται η αρχαία ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με τις αρχές των Πανεπιστημίων διερευνήθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης των σχέσεων των εν λόγω Πανεπιστημίων με τα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα, μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών και ακαδημαϊκών, παροχή αμοιβαίων υποτροφιών και διεπιστημονικής συνεργασίας μέσω της συμμετοχής σε ηλεκτρονική κοινότητα καθώς και παροχή εκπαιδευτικού υλικού και πληροφόρησης από την ελληνική πλευρά για την επέκταση των ελληνικών σπουδών στην Ιαπωνία και τη διευκόλυνση του έργου των Ιαπώνων ακαδημαϊκών.

Τα πανεπιστήμια τα οποία επισκέφτηκαν ο Υπουργός και η Ελληνική αντιπροσωπεία ήταν τα παρακάτω:

Πανεπιστήμιο Ναγκόγια, Ναγκόγια

Πανεπιστήμιο Gakushuin, Τόκυο

Πανεπιστήμιο Kyoritsu, Τόκυο

Πανεπιστήμιο Waseda, Τόκυο

Στο Πανεπιστήμιο Wasedaο Υπουργός έδωσε διάλεξη σε φοιτητές και κοινό που τον παρακολούθησαν και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με φοιτητές, ανάμεσα στους οποίους και τέσσερις Έλληνες που βρίσκονται στην Ιαπωνία με υποτροφία.

Ο Υπουργός και η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφτηκαν επίσης το Γυμνάσιο ShinjukuNishitoyamaτο οποίο ιδρύθηκε το 2011 στο Shininjuko, αδελφοποιημένο Δήμο με το Δήμο Λευκάδας καθώς ο Λευκάδιος Χερν έζησε εκεί τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Δήμαρχο του Shinjuko.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral