14-05-15 Όγδοη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας-Πολιτείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/05/2015 - 19:38 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την προεδρία του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά και τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γεώργιου Κατρούγκαλου καθώς και στελεχών των αρμοδίων υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε η 8Η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας-Πολιτείας.

Εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ.Ευστάθιος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ.κ.Κλήμης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ.κ. Αντώνιος και ο νομικός σύμβουλος κ.Θ.Παπαγεωργίου. Εκ μέρους της Εκκλησίας της Κρήτης συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός.

Κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων συμμετείχαν, επίσης, ο κ.Ι.Αμανατίδης ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με αρμοδιότητα τα ζητήματα θρησκευμάτων και η κα Σ.Ξουλίδου ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Κοινή θέση όλων των συμμετεχόντων ήταν η ανάγκη για ενότητα και προώθηση κοινών δράσεων προς όφελος του ελληνικού λαού. Η εκλογίκευση των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας αποτελεί ένα αναγκαίο βήμα ακριβώς για την εδραίωση μιας νέας εγκάρδιας σχέσης μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας. Το βήμα αυτό θα είναι το αποτέλεσμα ενός ειλικρινούς και εποικοδομητικού διαλόγου μέσα σε ένα γόνιμο κλίμα το οποίο βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό αλλά και στην εμπιστοσύνη που δημιουργεί η επίλυση χρόνιων προβλημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral