14-01-15 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΦΥΠΑΙΘ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/01/2015 - 18:54 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΦΥΠΑΙΘ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Για την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της διαχείρισης του χρέους, για το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, των φορολογικών συντελεστών και τη βελτίωση των δεικτών της καθημερινότητας, αλλά και για τη διατύπωση στο βιβλίο Ιστορίας της Τέχνης του Λυκείου μίλησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στο κεντρικό μαγκαζίνο του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά» και στις δημοσιογράφους Λίζα Δουκακάρου και Ανδριάννα Ζαρακέλη.

Για τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος είπε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκάθαρη άποψη για το ζήτημα του χρέους. Ακούμε από κάποια στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αποκλείουν τις μονομερείς ενέργειες, άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείονται μονομερείς ενέργειες. Όταν μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή χρέους πρέπει να ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για μονομερή ενέργεια ή όχι. Διότι αν όντως είναι μονομερής ενέργεια, τότε ξέρουμε όλοι σε τι ατραπούς βαδίζουμε. Αν δεν είναι μονομερής ενέργεια πρέπει να μας πουν πως αυτή τεκμαίρεται. Πως, δηλαδή, όλα τα άλλα κοινοβούλια θα συμφωνήσουν να διαγράψουν το μισό χρέος και την εξόφληση του υπολοίπου να την αποφασίσουν με ρήτρα ανάπτυξης.

Για το χρονοδιάγραμμα ελαφρύνσεων που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός

«Ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες από το Αγρίνιο ήταν ξεκάθαρος. Προανήγγειλε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και των φορολογικών συντελεστών. Αυτά όμως δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αν δεν είναι σταθερό το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον. Τώρα δημιουργούνται οι συνθήκες και ωριμάζει το περιβάλλον ώστε βήμα βήμα να προχωρήσουμε στη βελτίωση των δεικτών της καθημερινότητας».

Παράλληλα εξέφρασε την απορία για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις πηγές της χρηματοδότησής του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σημαία του το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Το ερώτημα είναι όταν για δυο δις μέτρα κινδυνεύει να τιναχθεί η έξοδος μας από το μνημόνιο, που θα βρεθούν τα 12 δις που οι ίδιοι έχουν κοστολογήσει το πρόγραμμά τους».

Για το βιβλίο Ιστορία της Τέχνης της Γ’ Λυκείου

«Οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν δεν ήταν απλά ατυχείς αλλά διαστρεβλώνουν απόλυτα την πραγματικότητα. Απορώ όμως όταν το βιβλίο χρονολογείται από τη δεκαετία του 2000, πως “ανακαλύφθηκε” τώρα, δηλαδή μετά από σχεδόν 15 χρόνια ότι υπάρχει αυτή η διατύπωση. Το βιβλίο αυτό ήταν προγραμματισμένο να αποσυρθεί λόγω της αναμόρφωσης του προγράμματος σπουδών του Λυκείου στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Τα σχολικά συγγράμματα τα επιμελούνται συγγραφικές ομάδες υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Τα βιβλία ελέγχονται από το ΙΕΠ. Επειδή όμως υπάρχει πλήθος συγγραμμάτων για όλα τα μαθήματα στις έξι τάξεις του Δημοτικού, τις τρεις του Γυμνασίου και άλλες τρεις του Λυκείου, προφανώς, καλοπροαίρετα κάποια σημεία και διατυπώσεις μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχο των υπηρεσιών. Όταν όμως εντοπιστεί κάποια ατυχής ή λανθασμένη διατύπωση, τότε το Υπουργείο παρεμβαίνει προκειμένου να διορθωθεί το λάθος. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να υπενθυμίσω την παρέμβασή μας στο ζήτημα που προέκυψε με το μπλέντερ που άλεθε ανθρώπους και υπήρχε ως εικόνα στο βιβλίο των Φυσικών Επιστημών του Δημοτικού».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral