13-11-14 Εγκαίνια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας από τον ΥΦΥΠΑΙΘ Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/11/2014 - 11:07 | Author: Newsroom

Δελτίο Τύπου

Εγκαίνια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας από τον ΥΦΥΠΑΙΘ Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο

Το κτίριο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτα εγκαινίασε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 ο Υυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Το νέο διδακτήριο του 10ου Δημοτικού Σχολείου στεγάζει ένα σχολείο με 262 μαθητές (προήλθε από τη συγχώνευση του 26ου στο 10ο Δημοτικό), έχει 22 εκπαιδευτικούς, 13 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, αίθουσες Φυσικής και Χημείας, χώρους γραφείων και υπόγειο χώρο στάθμευσης. Έχει επίσης προβλεφθεί χώρος για την Ολόημερη δραστηριότητα του σχολείου, ενώ κατασκευάσθηκαν και εγκαταστάσεις υγιεινής για ΑμεΑ.

Το έργο, τη μελέτη του οποίου εξεπόνησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίες και το επέβλεψαν, ήταν προϋπολογισμού 4.417.729,50 ευρώ και το ανέλαβε αφού προσέφερε έκπτωση 41,5% η Εύκτιτος Τεχνική ΑΕ. Η σύμβαση υπεγράφη στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 και το έργο ολοκληρώθηκε νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο. Η χρηματοδότηση προήλθε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013 του ΕΣΠΑ.

Ο Διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου και δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος, καλωσορίζοντας όσους παρέστησαν στα εγκαίνια, χαρακτήρισε «στολίδι για την πόλη και την ευρύτερη περιφέρειά μας» το νέο κτήριο, εκφράζοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες προς το Δήμαρχο και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για τη μέριμνα, ώστε να μελετηθεί, ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και ανεγερθεί το κτήριο, με την επίβλεψη της ΔΤΥ του Δήμου Καλαμάτας. Απένειμε, επίσης, εύσημα στην κατασκευάστρια εταιρεία, ενώ ευχαρίστησε και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την υπαγωγή του έργου στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ. Απευθυνθείς δε στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, ευχήθηκε «να χαιρόμαστε την κάθε μέρα που ερχόμαστε στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας».

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, σε χαιρετισμό του, εξέφρασε τη χαρά του «να βρίσκεται σε χώρους που παρέχουν χαρά». Ο Υφυπουργός απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς το Δήμαρχο για την πρόσκληση να παρευρεθεί στα εγκαίνια και τόνισε πως τα σχολεία «αποτελούν τους πυρήνες απ’ όπου γεννιέται η νέα Ελλάδα. Εδώ παράγεται έργο που θα το εισπράξουμε αργότερα». Ζήτησε, δε, από τους γονείς να εμπιστευθούν «το εκπαιδευτικό σύστημα που εμείς προσπαθούμε να υπηρετήσουμε», υπογραμμίζοντας το γεγονός πως «μια καινούργια χώρα κτίζεται, μέσα από δυσκολίες, και κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον». Επίσης, ζήτησε από τα παιδιά να νιώσουν αυτό το σχολείο σαν σπίτι δικό τους.

Οι μαθητές του Σχολείου προσέφεραν άνθη στον Υφυπουργό και ένα κεραμικό έργο, που έφτιαξαν σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας όσους παρευρέθηκαν, απηύθυνε ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο «ο οποίος εκλέγεται στον ακριτικό Έβρο, για την αγάπη που έχει στην πόλη μας», αλλά και στον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και στη Διαχειριστική Αρχή για τη συνεργασία όσον αφορά στη χρηματοδότηση του έργου. Επίσης, υπενθύμισε πως τα κονδύλια προήλθαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας πως «σχεδόν ό,τι γίνεται στην Ελλάδα, γίνεται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Π. Νίκας εξήρε την προσφορά του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, Βασίλη Τζαμουράνη και των στελεχών της Υπηρεσίας, που μελέτησαν και επέβλεψαν το έργο με επαγγελματική επάρκεια.

Ευχαρίστησε, ακόμη, διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις από τους σεισμούς του 1986 και εντεύθεν, για την κατασκευή σχολικών υποδομών στην Καλαμάτα και την περιοχή της, τονίζοντας πως «είμαστε στην πρωτοπορία από πλευράς υποδομών». Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε, επίσης, πως «ό,τι λείπει από αυτό το κόσμημα, οι Σχολικές Επιτροπές και ο προϋπολογισμός του Δήμου θα το καλύψουν».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πέτρος Μισθός που επεσήμανε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας είναι πρωτοποριακός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μιας και από τα σχολεία του λείπουν ελάχιστα», ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Νικόλαος Κλάδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ιωάννης Μούντανος.

Την εκδήλωση ποίκιλλαν μαθητές και μαθήτριες με απαγγελίες ποιημάτων και με ανάγνωση των εντυπώσεών τους από το νέο κτήριο.

Στη συνέχεια, μετά την κοπή της κορδέλας, όλοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν το λαμπρό νέο κτήριο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

141113 dt derm dim 2141113 dt derm dim 3

141113 dt derm dim 4

Loading...
  • europalso

    ideascentral