13-01-16 Συνάντηση του Υφυπουργού, Θεοδόση Πελεγρίνη, με διευθυντές και εκπροσώπους των δημοσίων βιβλιοθηκών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/01/2016 - 16:14 | Author: Newsroom

Μαρούσι, 13 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συνάντηση του Υφυπουργού, Θεοδόση Πελεγρίνη, με διευθυντές και εκπροσώπους των

δημοσίων βιβλιοθηκών

Συνάντηση διευθυντών και εκπροσώπων των δημοσίων βιβλιοθηκών της χώρας με τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόση Πελεγρίνη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο, ύστερα από πρόσκληση του τελευταίου.

Ο υφυπουργός στην εισήγησή του επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η οργάνωση των Δημόσιων Βιβλιοθηκών της χώρας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας. Προς τούτο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εργάζεται συστηματικά εδώ και δύο μήνες για τη διαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των Δημόσιων Βιβλιοθηκών». Η σημερινή συνάντηση στόχο είχε να κληθούν οι διευθυντές και οι εκπρόσωποι των Δημοσίων Βιβλιοθηκών να συμπράξουν στη διαμόρφωση αυτού του πλαισίου λειτουργίας.

Ο υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του από την αθρόα συμμετοχή των εκπροσώπων των Δημοσίων Βιβλιοθηκών , συμμετοχή από την οποία δεν απουσίαζε και ο διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Από την πλευρά των συμμετεχόντων εκφράστηκε η διάθεση να βοηθήσουν στην αναδιοργάνωση των Βιβλιοθηκών. Είναι η πρώτη φορά, τονίστηκε από τους συμμετέχοντες, που η πολιτική ηγεσία τους κάλεσε να ακούσει τη δική τους φωνή.

Χαρακτηριστικό της διάθεσης των συμμετεχόντων να βοηθήσουν στην προαγωγή της Δημόσιας Βιβλιοθήκης στον τόπο μας είναι το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς, όπως είπαν, ήρθαν με δικά τους έξοδα καθώς αυτά δεν καλύπτονταν από τον προϋπολογισμό των Βιβλιοθηκών τους.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral