12-11-16 Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.: Δελτίο Τύπου – Κάλεσμα φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/11/2016 - 19:41 | Author: Newsroom

Αθήνα 12-11-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. επιδιώκει άμεση συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με κυρίαρχο αίτημα τη διεκδίκηση άμεσων προσλήψεων με μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, ειδικά για τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.


Η επιτακτικότητα της ανάγκης μόνιμων διορισμών στοιχειοθετείται, όχι μόνο από τα ‘’μπαλώματα’’ στελέχωσης λόγω της μερικής (χρονικά και ποσοτικά) κάλυψης των πάγιων και διαρκών αναγκών, από αναπληρωτές κάθε σχολικό έτος αλλά και από το γεγονός ότι οι όποιες καλυμμένες οργανικές θέσεις από μόνιμους, σταδιακά μειώνονται λόγω συνταξιοδοτήσεων χωρίς να αντικαθίστανται, αφού έχουν περάσει 11 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου για κάλυψη οργανικών κενών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. με μόνιμο διορισμό.
Καλούμε όλους τους φορείς του αναπηρικού κινήματος και της εκπαίδευσης, να συνταχθούν με το εύλογο και απαραίτητο αίτημα που διεκδικεί η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., αναδεικνύοντας την επιτακτική αναγκαιότητα της υλοποίησής του από πλευράς του Υπουργείου. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης των δομών Ε.Α.Ε., το οποίο συν τω χρόνω μεγεθύνεται καθώς η πρόσληψη αναπληρωτών που εργάζονται για λίγους μόνο μήνες και συχνά σε διαφορετικές δομές κάθε φορά (με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται για την εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες), σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τη λύση για την εύρυθμη λειτουργία της ειδικής εκπαίδευσης ή για το στόχο της συνεκπαίδευσης.

Διεκδικούμε άμεση λύση στην υποστελέχωση των δομών Ε.Α.Ε. με μόνιμους διορισμούς Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού!
Ζητούμε από όλους τους φορείς να υποστηρίξουν σθεναρά αυτήν την αναγκαιότητα!
Loading...
  • europalso

    ideascentral