12-02-14 Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/02/2014 - 14:42 | Author: Newsroom

Δελτίο Τύπου

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατά την επίσκεψή του από τις 8 ως 11 Φεβρουαρίου 2014, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης (MemorandumofUnderstanding), αναφορικά με τη συνεργασία στον Τομέα της Έρευνας και Τεχνολογίας και είχε διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Έρευνας, Σεΐχη HamdanBinMubarakAlNahyan.

Με το Μνημόνιο Κατανόησης, το οποίο έχει διάρκεια πέντε ετών, με δυνατότητα ανανέωσης, ενθαρρύνεται η συνεργασία μεταξύ των Πανεπιστημίων και Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης των δύο χωρών. Τα δύο μέρη θα συνεργάζονται σε ότι αφορά την Έρευνα και την Τεχνολογία, ιδίως στους τομείς των Κοινών Ερευνητικών Προγραμμάτων, της Γεωργίας, της Ασφάλειας Τροφίμων και της Υγείας.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιείται μέσα από επισκέψεις εμπειρογνωμόνων, ερευνητών και τεχνικών διαφόρων εκπαιδευτικών και επιστημονικών πεδίων, καθώς και διδακτικού προσωπικού Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Ο Υπουργός συμμετείχε στις εργασίες του 2ndGovernmentSummit: «Keepingpacewiththeknowledgeage-Futureeducationservices», το οποίο έλαβε χώρα στο Dubai, στο περιθώριο του οποίου είχε διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, HumaidMohammadAlQutami.

Παράλληλα, πραγματοποίησε σύσκεψη εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή Εκπαιδευτικού Συμβουλίου, AbuDhabi Dr. MugheerAlKhaili, όπου συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούν οι δύο πλευρές, καθώς και δυνατότητες μελλοντικής συνεργασίας.

Τέλος, επισκέφτηκε τα σχολεία AlBateenSecondarySchoolκαι AlMeshrefSchool, ενώ είχε συνάντηση με Έλληνες φοιτητές των Πανεπιστημίων Khalifaκαι Masdar.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral