116 προσφυγόπουλα “αγκάλιασε” το ΑΡΣΙΣ Αλεξανδρούπολης το 2016

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/01/2017 - 11:53 | Author: Newsroom

Η ΑΡΣΙΣ είναι κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται από το 1992 για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Δουλεύει κυρίως με νέους και νέες ηλικίας 15 έως 21 χρονών, και κατά περίπτωση με μικρότερα παιδιά ή μεγαλύτερα πρόσωπα που βιώνουν συνθήκες ζωής επιβαρυντικές για την ομαλή προσωπική τους ανάπτυξη και την πρόσβαση τους στα κοινωνικά αγαθά.

Συνθήκες, όπως η ανεπαρκής υποστήριξη από την οικογένεια, η παραμέληση, η κακοποίηση, η εκμετάλλευση, η απόρριψη από το εκπαιδευτικό σύστημα, η μετανάστευση, η προσφυγιά, η έλλειψη στέγης, η ανεργία, η σύγκρουση με το νόμο, η διαβίωση σε ιδρύματα ή σωφρονιστικά καταστήματα, κ.α.

Η Δομή Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη δημιουργήθηκε το 2013.

Το 2016 η ΑΡΣΙΣ Αλεξανδρούπολης φιλοξένησε στις δομές του εκατόν δέκα έξι ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ και το ίδιο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν 74 επανασυνδέσεις παιδιών με τις οικογένειές τους. Σε λίγες ημέρες τρία ακόμα μικρά παιδιά, που φιλοξενούνται σε δομή της Αλεξανδρούπολης, θα βρεθούν κοντά στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

http://www.e-evros.gr/

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral