11-11-14 Ο ΥΦΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στο Βερολίνο για τις εργασίες ανασκόπησης και αξιολόγησης της …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/11/2014 - 17:15 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΥΦΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στο Βερολίνο για τις εργασίες ανασκόπησης και αξιολόγησης της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης

Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος μετέβη στο Βερολίνο, όπου συμμετείχε στις εργασίες ανασκόπησης και αξιολόγησης της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης.

Στο πλαίσιο των επαφών του στη γερμανική πρωτεύουσα για θέματα της αρμοδιότητάς του ο Υφυπουργός Παιδείας είχε συνομιλίες με τον ομόλογό του ThomasRachel, με αντικείμενο τους άξονες της Έρευνας και Τεχνολογίας, το θεσμό της Μαθητείας, την επαγγελματική κατάρτιση εν γένει, καθώς και θέματα γενικού εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος ενημέρωσε τη γερμανική πλευρά για το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου για την Έρευνα και Τεχνολογία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η επικείμενη ψήφισή του θα επιφέρει ριζικές αλλαγές στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που χρονολογείται από τη δεκαετία του 80’. Ειδική αναφορά έκανε στους άξονες του σχεδίου νόμου που αφορούν τη σύνδεση των επενδύσεων με την αγορά και την επιχειρηματικότητα.

Επίσης, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων συζήτησε με τον κ. Rachel για το θεσμό της Μαθητείας, όπως αυτός θα υλοποιηθεί με βάση το Νόμο 4186/2013.

Ο κ. ThomasRachelεκ μέρους της γερμανικής πλευράς εξήρε τη θέση της Ελλάδας στους τομείς της Έρευνας και της Τεχνολογίας, καθώς και τις νέες προοπτικές που διανοίγονται από το σχέδιο νόμου για την Έρευνα.

Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιηθούν νέα προγράμματα συνεργασίας ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα την περίοδο 2016-2018.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τον Υφυπουργό Έρευνας της Γερμανίας συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα διμερής συνάντηση σε υπηρεσιακό επίπεδο μέσα στο 2015, όπου θα συζητηθούν οι νέες κατευθύνσεις της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της Έρευνας με την προκήρυξη νέων προγραμμάτων, για τα οποία θα καταθέσει προτάσεις η Γερμανία με οικονομικούς πόρους προερχόμενους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη θεματική συζήτηση για τον τομέα της Παιδείας και της Έρευνας συμμετείχαν ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο Υφυπουργός Έρευνας της Γερμανίας ThomasRachel, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος και ο Μιχαήλ Πεγκλής σύμβουλος στο Γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

rsz berlin 2

rsz berlin 3

Loading...
  • europalso

    ideascentral