11-09-14 Συνέντευξη Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου στο Mega, στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/09/2014 - 14:13 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου στο Mega, στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA»

Σε συνέντευξη του στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε τα εξής: «Πόσα είναι τα κενά θα το ξέρουμε την Δευτέρα.

Κάνουμε και εμείς υπολογισμούς, όπως κάνουν και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Έχουμε 127.033, διορισμένους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Τις τελευταίες ημέρες διορίσαμε περίπου 5.000 αναπληρωτές, που ήταν μία καλή ενέργεια πριν ανοίξουν τα σχολεία. Θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες ανάλογα με τα κενά, που θα προσδιοριστούν την Δευτέρα με τρόπο οριστικό, άλλες 10.000 αναπληρωτές και θα παραμείνουν ακόμα 1.000 για να καλύψουν κενά που θα προκύψουν από έκτακτες περιστάσεις. Ξέρετε κάθε χρόνο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουμε γυναίκες εκπαιδευτικούς που δηλώνουν ότι κυοφορούν ή εκπαιδευτικούς που δεν θέλουν να δουλέψουν και παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών. Ας πούμε εδώ στους Λειψούς έχουμε δύο καθηγήτριες Αγγλικών, ή μία έχει δηλώσει κύηση και η άλλη έχει πάρει άδεια άνευ αποδοχών. Αυτά θα τα καλύψουμε τις επόμενες ημέρες.

Η φιλοδοξία μας είναι να μην υπάρξει ούτε ένα σχολείο σήμερα που να μην ανοίξει και να μην κάνει αγιασμό, ανεξαρτήτως των κενών. Είχαμε στο παρελθόν πολλές φορές περιπτώσεις σχολείων που δεν είχαν ανοίξει.

Ο υπολογισμός που κάνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και προς τιμήν τους το λένε είναι κατά τις εκπαιδευτικές ανάγκες έτσι όπως η δεοντολογία ή οι νόμοι ορίζουν, δηλαδή, για το τέλειο. Σε ότι αφορά την επάρκεια της λειτουργίας, τα κενά που θα προκύψουν μετά την διαδικασία που σας είπα, θα είναι γύρω στα 1.000, δηλαδή, λιγότερο από το 1% του εκπαιδευτικού προσωπικού. Αυτό είναι κακό, διότι θα έπρεπε να μην υπάρχει κανένα κενό. Το 12.000 ή το 10.000 ή το 8.000 προκύπτει από την ανάγκη να γίνουν όλα όσα η εγκύκλια νομοθεσία προβλέπει. Όμως, έχουμε μία νομοθεσία που διαμορφώθηκε σε περίοδο ακμής, αλλά βρισκόμαστε σε μία κατάσταση οικονομικής παρακμής, που θέτει σε αμφισβήτηση τους θεσμούς του κοινωνικού κράτους σε παιδεία, υγεία και μεταφορές και κάνουμε αυτό που μπορούμε καλύτερα. Προσπαθήσαμε να είναι ανοιχτά όλα τα σχολεία και τα βιβλία είναι στη θέση τους τα περισσότερα από τον Ιούλιο.

Για τα ολοήμερα θα είμαστε τις επόμενες ημέρες σε θέση να σας πούμε. Αν εννοείτε ότι πρέπει να είναι εκεί οι καθηγητές που κάνουν τα ειδικά μαθήματα για παράδειγμα της πληροφορικής, θα σας έλεγα πως θα έχουμε λιγότερες παρουσίες από αυτές που θα θέλαμε. Δεν θα υπάρξει ολοήμερο που δεν θα δουλεύει με τουλάχιστον έναν εκπαιδευτικό. Μην περιμένετε από εμένα μεγάλα λόγια σε κακές εποχές. Το θέμα είναι να λειτουργήσουμε και αν λειτουργήσουμε νομίζω ότι όλα θα είναι καλύτερα.

Ορισμένες φορές έχουμε και εδώ στους Λειψούς υπάρχει , κτιριακά προβλήματα. Υπάρχει και κάτι ακόμα που πρέπει να ειπωθεί. Δίνουμε ένταση στο «Κοινωνικό Σχολείο» Θέλουμε να περάσουμε καθολικά προγράμματα άθλησης μέσω ΣΕΓΑΣ σε όλα τα σχολεία διότι έχουμε τα πιο υπέρβαρα παιδιά. Θέλουμε να λειτουργήσουν οι Σχολές Γονέων. Έχουμε οργανωμένες Σχολές Γονέων Υπάρχουν καρκινογενείς συνήθειες όπως το χάπι της επόμενης ημέρας, που χρησιμοποιείται συχνά και πρέπει ενημερωθούν οι γονείς από τις Σχολές. Πρέπει να τις πλαισιώσει ο κόσμος».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral