10-12-14 Συνέντευξη ΥΠΑΙΘ Α.ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/12/2014 - 14:02 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «Το λέω μήνες, μπορούμε να βγάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», στους δημοσιογράφους Γ.

Κουρτάκη, Π. Τζένο και απάντησε σε ερωτήσεις:

Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας: «Είμαστε 100% μέσα στη συνταγματική προθεσμία. Είναι μία κίνηση πολιτικού αιφνιδιασμού και μία κίνηση ουσίας. Ότι είναι να γίνει, θα γίνει τώρα. Εμείς στο Υπουργείο συνεχίζουμε τον προγραμματισμό μας και δεν χάνουμε ούτε λεπτό. Εμείς συζητάμε σενάρια τα οποία συμβαδίζουν με την τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που δεν θέλει εκλογές. Κάνουμε ότι λέει το Σύνταγμα, ούτε εκβιασμούς, ούτε τίποτα. Δεν συζητάω για υποθετικά σενάρια μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και σενάρια εκλογών. Είμαι Υπουργός, κάτω από εμένα βρίσκονται χιλιάδες υπάλληλοι και αν ακούσουν να συζητώ για την επόμενη ημέρα θα σημαίνει ότι δεν πιστεύω στην παρούσα ημέρα. Πιστεύω στην παρούσα ημέρα. Το λέω μήνες τώρα ότι μπορούμε να βγάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα βγάλουμε».

Για το ρεπορτάζ εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο ο κ. Κ. Σιμήτης δήλωσε ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δμοκρατίας: «Το είπε αυτό; Δεν ξέρω αν το είπε. Δεν το πιστεύω ότι το είπε. Αλλά αν το είπε τον ευχαριστούμε. για τα καλά του λόγια».

Για τις συζητήσεις με την τρόικα: «Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γίνονταν προβλέψεις για το 2015. Από τη δική μας την πλευρά είχαμε τα δεδομένα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με πρόβλεψη ανάπτυξης 2,9% έως και 3,3%. Εμείς παίρναμε το χαμηλότερο σενάριο και μας προέκυπτε χρηματοδοτικό κενό. Αυτοί έλεγαν ότι όλα αυτά είναι θεωρείς, διότι υπάρχουν μπροστά εκλογές Προέδρου της Δημοκρατίας και ίσως εθνικές εκλογές και δεν θα έχετε ανάπτυξη 3%. Αυτή η αρνητική μεταβλητή έμπαινε στο τραπέζι. Γι’ αυτό η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι πρέπει πρώτα να βγάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά να αποδείξουμε ότι βγαίνει το 3% ανάπτυξη».

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral