10-12-14 Ο ΥΦΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στην τελετή βράβευσης του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/12/2014 - 20:30 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΥΦΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στην τελετή βράβευσης του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό»

Το δικό τους μήνυμα κατά σχολικής βίας και του εκφοβισμού έστειλαν οι μαθητές που συμμετείχαν στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό».

Εκατοντάδες μαθητές από όλη τη χώρα συμμετείχαν στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε και φέτος από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα».

Στη διάρκεια της τελετής στο Μουσείο της Ακρόπολης, απονεμήθηκαν τα βραβεία στις δέκα ομάδες που δημιούργησαν τα πιο πρωτότυπα βίντεο και παρουσιάσεις για τον τρόπο που τα ίδια τα παιδιά αντιλαμβάνονται τις αξίες της διαφορετικότητας, της ισότητας των ευκαιριών, της κοινωνικές ένταξης και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.

Περισσότερα από 200 σχολεία, 300 εκπαιδευτικούς, 500 ομάδες και σχεδόν 2000 μαθητές από 142 πόλεις και χωριά πανελλαδικά συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιάστηκαν ιστορίες με κεντρικό μήνυμα «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» με τη συμμετοχή της Ντορέττας Παπαδημητρίου, παιδιών από το 93ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, της θεατρικής ομάδας Pediasisκαι της χορευτικής ομάδας hiphopOffBeatInternational. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης.

Εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων παρέστη ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου σε εκδηλώσεις που προάγουν την Παιδεία, επισημαίνοντας ότι πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι να σπάσει το απόστημα του bullying. «Θέλουμε να έρθουν στην επιφάνεια όχι μόνο τα περιστατικά εκφοβισμού μεταξύ των παιδιών, αλλά και να ρίξουμε φως στις γενεσιουργές αιτίες του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δερμεντζόπουλος.

Ο Υφυπουργός Παιδείας στο πλαίσιο της εκδήλωσης επέδωσε το βραβείο στα παιδιά της Γ’ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου που κατέλαβαν την 5η θέση στο διαγωνισμό.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

vraveia 2

vraveia 3

vraveia 4

vraveia 5

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral