09-04-14 Χαιρετισμός Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Π. …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/04/2014 - 19:42 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετισμός Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα στο Συνέδριο για τις Βιομηχανικές Τεχνολογίες

Ένα πολύ σημαντικό συνέδριο με θέμα τις Βιομηχανικές Τεχνολογίες άνοιξε σήμερα, Τετάρτη 9 Απριλίου, τις εργασίες του στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα.

Το Συνέδριο με τίτλο «Ευφυής Ανάπτυξη μέσω Έρευνας και Καινοτομίας» διεξάγεται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ε.Ε.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, εκπροσωπώντας την ελληνική Κυβέρνηση, καλωσόρισε τους εκατοντάδες συνέδρους που συμμετείχαν, μεταξύ των οποίων και τον πρώην Πρωθυπουργό της Φιλανδίας EscoAho.

Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός τόνισε πως «το Συνέδριο πραγματοποιείται, σε μία περίοδο που η Ελλάδα βγαίνει, σιγά-σιγά αλλά σταθερά, από τη δίνη της οικονομικής κρίσης και προσδοκά για το μέλλον ευημερία, ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κυρίως για τους νέους».

Ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας ανέφερε πως «στην Ελλάδα επενδύουμε στην έρευνα και ενθαρρύνουμε νέες εφαρμογές και καινοτόμες πρακτικές που θα συμβάλλουν στη δημιουργία και παραγωγή προϊόντων με οφέλη για όλη την κοινωνία» και πρόσθεσε «Εφαρμόζουμε προγράμματα συνεργασίας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, βασιζόμενοι στο πολύ επιτυχημένο μοντέλο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, με στόχο να φέρουμε πιο κοντά την ελληνική εκπαιδευτική ακαδημαϊκή κοινότητα με τον κόσμο της εργασίας.

Ένας στόχος που εύχομαι να επιτευχθεί, σ’ ένα βαθμό και μέσω του παρόντος Συνεδρίου».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral