08-07-2014 Συνάντηση Υπουργoύ Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδου για τα Ξενόγλωσσα Τμήματα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/07/2014 - 18:02 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τους Κοσμήτορες και τους Προέδρους έξι Φιλοσοφικών Σχολών είχε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος στην οποία συζητήθηκε η δυνατότητα των Σχολών για λειτουργία Προγραμμάτων Σπουδών που θα απευθύνονται σε ξενόγλωσσους φοιτητές.

Στη συνάντηση διερευνήθηκαν οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις για την ευόδωση της συγκεκριμένης στόχευσης με γνώμονα την αύξηση της εξωστρέφειας των ελληνικών Πανεπιστημίων και την προσέλκυση στη χώρα μας ανθρώπων με ενδιαφέρον σε Φιλολογικούς, Γλωσσολογικούς, Πολιτιστικούς και άλλους παρεμφερείς τομείς.

Οι αλλοδαποί φοιτητές θα σπουδάζουν στην ορισθείσα, ξένη γλώσσα διδασκαλίας καταβάλλοντας σχετικά δίδακτρα, ενώ ειδικότερα για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα αναφέρθηκε ρητά η δυνατότητα συμμετοχής και Ελλήνων φοιτητών.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση τέθηκαν οι παράμετροι του ζητήματος και διερευνήθηκαν χρονοδιαγράμματα για τις επόμενες δράσεις ενώ ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ευχέρεια και πολιτική διάθεση ακόμη και για νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε να εγκριθούν άμεσα Μεταπτυχιακά ή Καλοκαιρινά προγράμματα (SummerSchool) και αργότερα Προπτυχιακά, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των Σχολών.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, εκπρόσωποι των Σχολών ανταποκρίθηκαν θετικά και δεσμεύτηκαν να αποστείλουν τις προτάσεις τους το συντομότερο. Ενδεικτικά αναφέρθηκε η δυνατότητα σχεδιασμού προγραμμάτων που θα αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα τοπικά, πολιτιστικά, ιστορικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής με καινοτόμους τρόπους διδασκαλίας.

Για το σχετικό δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

Για να δείτε στιγμιότυπο (φωτό) από τη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων με τους πρυτάνεις πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral