06-02-14 Ολοκλήρωση του Προγράμματος «Τριπτόλεμος» στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας-Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/02/2014 - 15:14 | Author: Newsroom

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 06.02.2014

Θέμα: Ολοκλήρωση του Προγράμματος «Τριπτόλεμος» στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας-Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Α.Τ.Ε.Ι.

Θεσσαλονίκης

Με επιτυχία oλοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος, εκπαιδευτικών σεμιναρίων του προγράμματος «Τριπτόλεμος» που υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσω της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Τα σεμινάρια βραχείας εκπαίδευσης, για νέους ηλικίας 24 έως και 40 ετών, διάρκειας 50 ωρών, με αντικείμενο «Ελαιοκομία: Kαλλιέργεια ελιάς και μεταποίηση» παρακολούθησαν 20 νέοι στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας-Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση σε θέματα σχετικά με την καλλιέργεια της ελιάς, την μεταποίηση του προϊόντος καθώς και εκπαιδευτικές εκδρομές σε μονάδες επεξεργασίας και τυποποίησης.

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης και ζήτησης του προγράμματος, ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλεκάς δήλωσε πως σύντομα θα προκηρυχτεί νέος κύκλος σεμιναρίων στην Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδος για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Info: Το πρόγραμμα «Τριπτόλεμος» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα το 2012 σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα, είναι σε εξέλιξη ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος στο Α.Τ.Ε.Ι. και βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Τμήματος Γεωπονίας του Α.Π.Θ.

Το πρόγραμμα σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Τα σεμινάρια, έχουν στόχο να παρουσιάσουν στους νέους τις βασικές προϋποθέσεις αλλά και τις πραγματικές συνθήκες άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος.

Τα σεμινάρια είναι διάρκειας 50 ωρών με συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μόλις ενός ευρώ την ώρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, παρέχονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς: www.neagenia.gr

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral