05-05-15 Σχόλιο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων καθ. Δημήτρη Χασάπη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/05/2015 - 12:02 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή δημοσιεύματα ο Γ.Γ. του ΥΠΟΠΑΙΘ, καθ. Δημήτρης Χασάπης, προέβη στο εξής σχόλιο:

«Λυπάμαι πολύ για το είδος της δημοσιογραφίας που διακονεί η ιστοσελίδα alfavita.

gr. Ενώ αναπαρήγαγε αυθημερόν ψευδή είδηση που δημοσίευσε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» της 24/4/2015 ότι δήθεν κατέχω και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΟΠΑΙΘ θέση στο Δ.Σ. της μη κερδοσκοπικής Μοντεσσοριανής Σχολής Αθηνών Μαρία Γουδέλη και απάντησε στη διάψευση μου με τον ισχυρισμό ότι ήλεγξε την «είδηση» στην ιστοσελίδα του σχολείου δεν δημοσίευσε την επιστολή που έλαβε ηλεκτρονικά στις 30/4 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Σχολείου.

Στην επιστολή αυτή που το alfavita.gr αποκρύπτει από το κοινό του αναφέρεται ότι «Ο κ. Χασάπης κοινοποίησε εγγράφως την παραίτηση του στις 3 Μαρτίου και πρωτοκολλήθηκε την επόμενη ημέρα. Στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. (13 Μαρτίου) η παραίτηση του κ. Χασάπη έγινε δεκτή. Ως όφειλε, η εταιρεία ενημέρωσε το ΓΕΜΥ στις 31/3 για την αλλαγή στο Δ.Σ. (σας κοινοποιώ αντίγραφο της “Αίτησης Καταχώρησης Μεταβολών”). Ζητάω συγνώμη για την πλημμελή ενημέρωση του site της Σχολής, αλλά δεν είχα προβλέψει μια τέτοια χρήση του. Στο site μας είναι διαθέσιμα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, e-mail) τα οποία θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί προς επιβεβαίωση ή διάψευση των εικασιών σας. Μου είναι δύσκολο να καταλάβω πώς ο κόπος της επικοινωνίας κρίθηκε υπερβολικός προκειμένου να αποφευχθεί μια δημόσια συκοφάντηση ενός ανθρώπου. Πιστεύω ότι είναι αναγκαία μια δημόσια αποκατάσταση της αλήθειας.

Νίκος Εφεντάκης, Δ. Σύμβουλος, Μοντεσσοριανή Σχολή Αθηνών – Μ. Γουδέλη»

Οι επιθέσεις σε βάρος μου στις οποίες η ιστοσελίδα alfavita.gr συμμετέχει ενεργά δημοσιεύοντας, όχι μόνο τη συγκεκριμένη «είδηση», αλλά και σειρά άρθρων συνεργατών της με κακοήθη σχόλια και υπαινιγμούς αναμειγμένα με εντέχνως παρουσιασμένα στοιχεία του ακαδημαϊκού και επαγγελματικού μου βίου με αφήνουν προσωπικά απολύτως αδιάφορο και σταθερά ανένδοτο στις επιλογές και αποφάσεις της παρούσας πολιτικής δραστηριότητας μου, οι οποίες φαίνεται ότι θίγουν ιδιοτελή συμφέροντα. «Ο καθείς και τα όπλα του».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral