04-09-14 Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στην τελετή αφής της φλόγας των Ευρωπαϊκών …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/09/2014 - 17:53 | Author: Newsroom

Δελτίο Τύπου

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στην τελετή αφής της φλόγας των Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics της Αμβέρσας

Με φόντο τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας στην Αρχαία Ζώνη Αλεξανδρούπολης και παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics της Αμβέρσας.

Τη εκδήλωση διοργάνωσε το Σωματείο Special Olympics Ελλάς, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Χαιρετισμό απηύθηναν η πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς, Γιάννα Δεσποτοπούλου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics “Antwerp 2014”, Γκουϊντο Κέστενς, και η πρόεδρος των Special Olympics Ευρώπης-Ευρασίας, Μαίρη Ντέιβις.

Παρέστησαν επίσης προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού –Έλληνες και ξένοι-, εκπρόσωποι διεθνών κοινωφελών ιδρυμάτων και εκπρόσωποι ελληνικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης. Για τον ίδιο λόγο στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο πρεσβευτής του Μεξικού και γιος του προέδρου της χώρας, Χοσέ Ραμόν Λόπεζ Πορτίγιε.

Το ρόλο των Ιερειών στο χορόδραμα της Αφής της Φλόγας υποδύθηκαν οι αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics Ελλάς.

Τους Εθνικούς Ύμνους Ελλάδας, Βελγίου και των Special Olympics απέδωσε η Μπάντα της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Αλέξης Κωστάλας και ο αθλητής των Special Olympics Ελλάς, Γιάννης Στρατηγόπουλος. Μετά την Αφή της Φλόγας ακολούθησε Λαμπαδηδρομία από τους «Φρουρούς της Φλόγας της Ελπίδας» -μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και αθλητές των Special Olympics Ελλάς.

Το βράδυ της Τετάρτης 3 Σεπτεμβρίου ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος παρέστη στην εκδήλωση υποδοχής των επισήμων από το εσωτερικό και το εξωτερικό, που επισκέφθηκαν την Αλεξανδρούπολη με αφορμή την Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης από τις αρχές της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

rsz 1afi 2

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral