03-12-15 Συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας με εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/12/2015 - 11:18 | Author: Newsroom

Δελτίο τύπου

Ο Υφυπουργός Παιδείας, κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, συναντήθηκε χθες στο γραφείο του στο Υπουργείο Παιδείας, με τον Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα των Ηνωμένων Εθνών κ. JuanPabloBohoslavsky, στο πλαίσιο μιας σειράς συναντήσεων που έχει αυτή την εβδομάδα με θεσμικούς φορείς και με φορείς από την κοινωνία των πολιτών.

Ο κ. Bohoslavsky κατάγεται από την Αργεντινή, είναι νομικός, σύμβουλος της κυβέρνησης της χώρας του για θέματα επενδύσεων και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του RioNegro. Από τον Μάιο του 2014 είναι Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας των Ηνωμένων Εθνών για τις επιπτώσεις του Εξωτερικού Χρέους και άλλων συναφών διεθνών οικονομικών υποχρεώσεων των Κρατών στην απόλαυση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας μας στη διασφάλιση του δικαιώματος στην εκπαίδευση. Ο Υφυπουργός τόνισε -σε συνέχεια της ιδιαίτερης μνείας που έγινε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Γ.Σ του ΟΗΕ – ότι μόνο η διευθέτηση του χρέους θα επιτρέψει την ανάπτυξη της οικονομίας και συνεπώς την ενίσχυση της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους γενικότερα.

Τονίστηκε επίσης από την ελληνική πλευρά η εξαιρετική σημασία του παράλληλου προγράμματος που εφαρμόζει η κυβέρνηση ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες της κρίσης στην πλειονότητα του πληθυσμού στον τομέα, μεταξύ άλλων, της Παιδείας, αποδεικνύοντας τη βούληση της να αναβαθμίσει τις παροχές στην ελληνική κοινωνία.

Συμπερασματικά κατέστη σαφές ότι αν δεν υπάρξει ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, ελλοχεύει ο κίνδυνος υποχώρησης του κοινωνικού κράτους, και κατά συνέπεια και της μη πρόσβασης των παιδιών και των νέων σε δημόσια, ποιοτική εκπαίδευση.

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral