03-04-15 Διεξαγωγή Σχολικού Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου στην Λάρνακα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/04/2015 - 19:42 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεξαγωγή Σχολικού Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου στην Λάρνακα

20150401 134437

20150401 113319

20150331 093006

Στην πόλη Λάρνακα της Κύπρου στις 30/3 έως 1/4/ 2015 ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η τελική φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου στην καλαθοσφαίριση.

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου κ. Κώστας Καδής παρουσία του δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Ν. Λουρουτζιάτη, της Επιθεωρήτριας του γραφείου Φυσικής Αγωγής της Κύπρου κα. Κάλλη Χατζηιωσήφ και του εκπροσώπου του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. της Ελλάδος Διευθυντή Φυσικής Αγωγής κ. Στέλιου Δασκαλάκη.

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Κύπρου κ. Κώστας Καδής επεσήμανε ότι, «η συμμετοχή στους Πανελλήνιους αγώνες αθλητών από σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου, αποτελούν συνέχεια της πολιτιστικής, εθνικής και ιστορικής ενότητας του Ελληνισμού» ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «η νέα γενιά αποτελεί για κάθε κράτος την επένδυσή του στο μέλλον, γι’ αυτό και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προσπαθεί να την ενισχύει με κάθε τρόπο απέναντι στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Ο αθλητισμός αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά όπλα στον αγώνα μας αυτό. Με τον αθλητισμό χαλκεύονται οι χαρακτήρες, σφυρηλατείται το πνεύμα και η ψυχή, και δυναμώνει το σώμα. Έτσι, η κοινωνία μας τροφοδοτείται με νέους που γίνονται ώριμοι πολίτες, έτοιμοι να αγωνιστούν επάξια στους αθλητικούς και εθνικούς στίβους και να κάνουν πράξη στην κοινωνία το «ευ αγωνίζεσθαι».

Στο αγωνιστικό μέρος των αγώνων, κοινή διαπίστωση όλων ήταν το υψηλό επίπεδο των σχολικών ομάδων που συμμετείχαν.

Η τελική κατάταξη των αγοριών έχει ως εξής:

Πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε η σχολική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων ΛΑΜΠΙΡΗ, την 2η θέση κατέλαβε το 4Ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ, την 3η θέση τα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ και την 4η θέση το Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Β΄.

Η τελική κατάταξη των κοριτσιών έχει ως εξής:

Πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε η σχολική ομάδα του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ Κολλεγίου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, την 2η θέση κατέλαβε το 2ο ΓΕΛ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, την 3η θέση κατέλαβε το 3ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ και την 4η θέση το Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Β΄.

Το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. ευχαριστεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου για τη φιλοξενία όλων των σχολικών ομάδων και την άψογη οργάνωση του πρωταθλήματος, καθώς και την AegeanAirlines για την ευγενική υποστήριξη της διοργάνωσης με τη δωρεάν μεταφορά των ελληνικών αποστολών του final 4.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral