01-04-14 Δύο νέες δράσεις που συνδέονται με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση παρουσιάζει το Υπουργείο Παιδείας και …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/04/2014 - 20:58 | Author: Newsroom

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Δύο νέες δράσεις που συνδέονται με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση παρουσιάζει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η πρώτη εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει ήδη ετοιμάσει με μεγάλη επιμέλεια και φροντίδα ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και η δεύτερη αφορά στον χώρο της επιχειρηματικότητας.

Στη δράση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό ο ΕΟΠΠΕΠ χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, πέραν των όσων προγραμμάτων ήδη υλοποιεί, θα δημιουργήσει «ταινιο- μαθήματα» videosγια διάφορες ομάδες επαγγελμάτων και κλάδων με επαγγελματίες που θα περιγράφουν και θα εξηγούν τις συνθήκες εργασίας, τις προοπτικές στην αγορά εργασίας και τους ορίζοντες που ανοίγονται στο επαγγελματικό στίβο. Τα εκπαιδευτικά αυτά videosθα προβληθούν από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση ενώ παράλληλα θα αναρτηθούν και στην αντίστοιχη διαδικτυακή πύλη του ΕΟΠΠΕΠ.

Η δεύτερη δράση για την επιχειρηματικότητα θα υλοποιηθεί πάλι μέσα από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση ενώ το εκπαιδευτικό οπτικό υλικό θα προβάλλεται στην ειδική δικτυακή πύλη www.business-school.minedu.gov.gr . Άνθρωποι του επιχειρείν , καθηγητές Μάρκετινγκ, Οικονομίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων αλλά και πετυχημένοι επιχειρηματίες της πατρίδα μας, με άμεσο τρόπο θα εξηγούν πως μπορεί κάποιος να οργανώσει και να κάνει τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα.

Τις παραπάνω δύο δράσεις θα παρουσιάσει ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Δια Βίου Μάθησης και της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων – στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» αύριο, Τετάρτη, 2 Απριλίου και ώρα 10.30 π.μ.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral