Τα παιδιά αναστατώνονται από την επιθετική οδήγηση των γονιών τους;

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 🕔26/05/2016 - 22:43 | Author: Newsroom

Έρευνα που έγινε για λογαριασμό γνωστής εταιρείας ελαστικών σε 1000 παιδιά ηλικίας από 4 έως 16 ετών στην Ευρώπη, έδειξε πως το 40% των παιδιών αναστατώνονται όταν οι γονείς τους χάνουν την ψυχραιμία τους και βρίζουν ή έχουν επιθετική συμπεριφορά στο τιμόνι.

Μάλιστα για ένα παιδί στα τρία η εμπειρία είναι ανησυχητική αλλά και τρομακτική ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) των παιδιών παραδέχονται ότι οι γονείς τους οδηγούν πολύ «επιθετικά».

Τα τρία τέταρτα ανέφεραν ότι οι γονείς χρησιμοποιούν απρεπείς εκφράσεις ή βρίζουν τους άλλους οδηγούς και ένα στα πέντε τόνισε ότι ο «υπεύθυνος ενήλικας» στο αυτοκίνητο μιλούσε στο κινητό ενώ οδηγούσε.

Παράλληλα, οι οδηγικές πρακτικές των γονιών αναγκάζουν το 22% των ανηλίκων να «χωθούν» στο κάθισμα τους, για να προστατευθούν.

Όπως φάνηκε από την έρευνα, ένα στα πέντε παιδιά έχει ήδη ζητήσει από τους «δικούς τους» να βελτιώσουν τον τρόπο που οδηγούν, έστω και αν το 14% από αυτά αποκαλύπτουν ότι φοβούνται πολύ να πουν στους γονείς τους ότι είναι αδιάφοροι γονείς.

Πηγή

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral