Ετσι θα αγαπήσει το παιδί σας το διάβασμα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 🕔24/01/2015 - 19:36 | Author: Newsroom

6 Ιδέες για να αγαπήσει το παιδί σας το διάβασμα

6 τρόποι για να μεγαλώσετε έναν διψασμένο αναγνώστη που ίσως ακόμα να μην έχετε σκεφτεί

Γιατί είναι σημαντικό το παιδί σας να μάθει να διαβάζει;

Γιατί εκτός από εξάσκηση των λεκτικών του ικανοτήτων και την βελτίωση των σχολικών του επιδόσεων, θα κατορθώσει να ταξιδεύει με τον νου, να ζει ιστορίες άλλων ανθρώπων, να βλέπει τα πράγματα από διάφορες οπτικές, να ξεφεύγει από την δική του καθημερινότητα και πολλά πολλά ακόμα.

1. Τροφή για σκέψη

Εάν το παιδάκι σας είναι πολύ μικρό για να μπορέσετε να συζητήσετε την ώρα του φαγητού, μην μένετε βουβοί. Δοκιμάστε να του διαβάσετε μια όμορφη ιστορία και να του δώσετε ταυτόχρονα τροφή μυαλού και σώματος.

2. Παρηγοριά

Όταν το μικρούλι σας είναι αγχωμένο, νευριασμένο, θυμωμένο […], εκτός από την παρηγορητική αγκαλιά σας πείτε του «θέλεις να ηρεμήσουμε μαζί με μια ιστορία;». Με τον τρόπο αυτό θα συνδέσει το διάβασμα με την ανακούφιση από τα αρνητικά συναισθήματα.

3. Ακουστική ευχαρίστηση

Ακόμα κι αν δεν του αρέσει η ανάγνωση, μπορείτε να του παίζετε ακουστικά βιβλία στο αυτοκίνητο ή την ώρα που παίζει. Είναι πολύ πιθανό να του αρέσει η ιστορία και να θέλει να διαβάσει τη συνέχεια ή να έρθει σε επαφή με άλλα βιβλία της σειρά ή του ίδιου συγγραφέα που δεν έχουν βγει σε audio book.

4. Επιβράβευση

Σε όλα τα παιδιά αρέσουν τα δώρα και τα νέα αποκτήματα. Πηγαίντε το, λοιπόν, σε μια έκθεση βιβλίου, κάντε μαζί μια ευχάριστη βόλτα και στη συνέχεια πλησιάστε έναν πάγκο και αφήστε το να διαλέξει όποιο βιβλίο επιθυμεί.

5. Overdose

Πηγαίνετε μαζί σε μια δημοτική βιβλιοθήκη και αφήστε το να διαλέξει, να ξεφυλλίσει και να εξερευνήσει επιτόπου όσα περισσότερα βιβλία θέλει και μπορεί. Ακόμα κι αν είναι 60, ακόμα κι αν είναι 100!

6. Σοφή κουκουβάγια

Το να σπάει κανείς τους κανόνες είναι συναρπαστικό. Εάν, λοιπόν, ξέρει να διαβάζει και δεν θέλει να πέσει για ύπνο, επιτρέψτε του να μείνει λίγο ακόμα ξύπνιο με ένα βιβλίο και έναν φακό διαβάζοντας. Και θα ωφεληθεί και θα έχει περάσει το δικό του!

πηγή: www.happyparenting.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral