Χίλια μπράβο – Θυσιάζουν τις διακοπές τους για να ενισχύσουν εθελοντικά Κέντρα Υγείας

ΥΓΕΙΑ 🕔09/06/2015 - 18:44 | Author: Newsroom

Μπορεί ακόμη να μην έδωσαν τον όρκο του… Ιπποκράτη, ωστόσο τον τιμούν προκαταβολικά οι δεκάδες φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, οι οποίοι συναισθανόμενοι τις αυξημένες ανάγκες και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας, αποφάσισαν να θυσιάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους για να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της βόρειας Ελλάδας.

Πρόκειται για την εθελοντική δράση Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος, που υλοποιεί το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Εταιρίας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας σε πέντε Κέντρα Υγείας. Ειδικότερα, από τις 13 Ιουλίου μέχρι τις 23 Αυγούστου συνολικά 70 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το τρίτο έτος των σπουδών τους και έχουν αποκτήσει κλινική εμπειρία, θα βάλουν τις λευκές ποδιές τους και θα εργαστούν εθελοντικά στο Κέντρο Υγείας του Πρίνου, στη Θάσο και στον νομό Χαλκιδικής, στα Κέντρα Υγείας Νέων Μουδανιών, Νέας Καλλικράτειας, Κασσανδρείας και Αγίου Νικολάου. Για τους συμμετέχοντες προβλέπεται η διαμονή εντός των Κέντρων Υγείας, ενώ τα έξοδα κίνησής τους θα τα καλύπτουν οι ίδιοι.

Ο αριθμός των φοιτητών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής ήταν υπερδιπλάσιος των 70 ατόμων που τελικά επιλέχθηκαν, όμως ο περιορισμός σχετίζεται με τις δυνατότητες των Κέντρων Υγείας να εξασφαλίσουν τη διαμονή του.

Βάσει προγράμματος, στις έξι εβδομάδες που διαρκεί η δράση ανά δυάδες ή τριάδες οι φοιτητές θα πηγαίνουν σε κάποιο από τα υποστηριζόμενα Κέντρα Υγείας για μία εβδομάδα.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral