Το ζουμί της πίκλας κάνει κάνει καλό – Τα 5 οφέλη στην υγεία

ΥΓΕΙΑ 🕔01/11/2016 - 11:29 | Author: Newsroom

Κάποιοι τις αγαπούν και τις βάζουν σε σαλάτες, μπέργκερ και φυσικά τις τρώνε και σκέτες, ενώ άλλοι δεν μπορούν καν την μυρωδιά τους.

Οι πίκλες είναι από εκείνα τα φαγητά με φανατικούς οπαδούς και φανατικούς εχθρούς.

Ωστόσο, ακόμα και αυτοί που τις αγαπούν πετούν το ζουμί τους, όταν αδειάσει το βαζάκι, αγνοώντας πως κάνει καλό στην υγεία τους.

  • Ανακουφίζει από μυϊκές κράμπες

Μετά από έντονη προπόνηση τι προτιμάτε νερό ή ενεργειακό ποτό. Τι θα λέγατε να αλλάξετε και να δοκιμάσετε χυμό πίκλας.

Σύμφωνα με μελέτη, το αλμυρό ποτό βοηθά στους μυϊκούς πόνους, χάρη στην υψηλή συγκέντρωση νατρίου και ξυδιού. Ερευνα του Medicine & Science in Sports & Exerciseν έδειξε πως οι αφυδατωμένοι άνδρες βιώνουν ταχύτερη ανακούφιση από μυϊκές κράμπες μετά από την κατανάλωση του ζουμιού, από το οποίο κατανάλωσαν το 1/3 μιας κούπας.

  • Ενυδατώνει γρηγορότερα και για μεγαλύτερο διάστημα

Το κάλιο και το νάτριο προσφέρουν ταχεία ενυδάτωση. Είναι και τα δύο ηλεκτρολύτες, που αποβάλλονται από το σώμα με τον ιδρώτα, οπότε η αποκατάστασή τους πρέπει να είναι άμεση.

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Σύμφωνα με έρευνα, η βιταμίνη C και E λειτουργούν ως ασπίδα απέναντι στις λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια, παράσιτα και ιούς. Το ζουμί τουρσί παρέχει αυτές τις δύο βιταμίνες, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

  • Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Το ξύδι είναι ένα από τα βασικά συστατικά του ζουμιού πίκλας, με μελέτη να αναφέρει πως η καθημερινή κατανάλωσή του μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βάρους. Συμμετέχοντες σε έρευνα της Bioscience, Biotechnology and Biochemistry, που κατανάλωναν κάθε μέρα ξύδι, έχασαν περισσότερο βάρος και λίπος από αυτούς που δεν το επέλεγαν.

  • Βοηθά στην διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων σακχάρου

Τα μη φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές. Ερευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Diabetes Research έδειξε πως λίγο ξύδι ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral