Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν κάποιος πεθαίνει; (Βίντεο)

ΥΓΕΙΑ 🕔29/10/2015 - 11:52 | Author: Newsroom

Ισχύει αυτό που λένε πολλοί που βίωσαν την εμπειρία του θανάτου και επανήλθαν,ότι «είδαν άπλετο φως να τους καλύπτει;».

Απάντηση στο ερώτημα «τι συμβαίνει στον εγκέφαλο ενός ανθρώπου τη στιγμή που πεθαίνει» επιχείρησε να δώσει η Αμερικανική Ένωση Χημικών.

Και η απάντηση σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι μια: Ο εγκέφαλος δεν σταματά να λειτουργεί, όταν κάποιος αφήνει την τελευταία του πνοή.

Ακόμη και όταν κάποιος θεωρείται κλινικά νεκρός, από τη στιγμή που ο εγκέφαλος του δεν έχει τραυματιστεί, τότε εκείνος συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. «Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι το μυαλό, σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να μπει σε μια υπέρ-κατάσταση αντιληπτικής, νευρικής δραστηριότητας», εξηγούν οι επιστήμονες και συνεχίζουν «Ορισμένοι, μάλιστα, πιστεύουν, ότι αυτό μπορεί να εξηγεί και τις επιθανάτιες εμπειρίες που λένε κάποιοι άνθρωποι ότι έχουν. Μόλις κάποιος δει το φως, σημαίνει ότι έρχεται και ο βιολογικός θάνατος».

Πρόσφατη έρευνα του περιοδικού PNAS , στην οποία αναφέρεται και το βίντεο που θα δείτε σημειώνει πως πίσω από τις μεταθανάτιες εμπειρίες βρίσκονται ηλεκτρικά σήματα του εγκεφάλου ο οποίος δεν σταμάτησε να λειτουργεί. Οι επιστήμονες τονίζουν πως: «Τα ευρήματα ερευνών διαφόρων ομάδων επιβεβαιώνουν ότι η οργανωμένη ηλεκτρική δραστηριότητα μπορεί να προέρχεται από τον εγκέφαλο κατά το χρόνο του θανάτου».

Loading...
  • europalso

    ideascentral