Τι είναι η μέθοδος BEAT που μειώνει κατά 14% το σωματικό βάρος;

ΥΓΕΙΑ 🕔05/04/2016 - 08:21 | Author: Newsroom

Η μέθοδος BEAT (Bariatric Embolization of Arteries for the Treatment of Obesity) είναι μια νέα ελάχιστα επεμβατική μέθοδος καταπολέμησης της παχυσαρκίας.

Η μέθοδος εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά στο Κέντρο Ελέγχου του Βάρους του Πανεπιστημίου Johns Hopkins από επεμβατικούς ακτινολόγους.

AdTech Ad

Ήδη εφαρμόστηκε πιλοτικά σε μια ομάδα επτά σοβαρά παχύσαρκων ενηλίκων με ΔΜΣ από 40 έως 60 οι οποίοι είχαν εγγραφεί στο Κέντρο Ελέγχου του Βάρους του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Η μέθοδος συνίσταται στην ελάχιστα επεμβατική προσέγγιση του τμήματος του στομάχου (του θόλου) όπου εκκρίνεται η ορεξιογόνος ορμόνη γκρελίνη.

bigstock Concept or conceptual D fat o 99361190

Ο επεμβατικός ακτινολόγος εισαγάγει μικροσκοπικά σφαιρίδια που μειώνουν τη ροή του αίματος στο θόλο με συνέπεια να μειώνεται η αίσθηση της πείνας οδηγώντας έτσι σε μειωμένη όρεξη και απώλεια βάρους.

Στους ασθενείς που εφαρμόστηκε η μέθοδος ήταν ασφαλής και οδήγησε σε απώλεια του 5,9% του βάρους τους τον πρώτο μήνα, ενώ μετά από έξι μήνες είχαν χάσει το 13,3% του βάρους τους.

Η μέθοδος είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο, αλλά εφόσον έχει κριθεί ασφαλής αναμένεται να δοκιμαστεί σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών.

Loading...
  • europalso

    ideascentral