Σύγχρονα «ιατρικά θαύματα» στην Κύπρο! (Φωτό+Βίντεο)

ΥΓΕΙΑ 🕔17/03/2015 - 14:29 | Author: Newsroom

Θεαματικά είναι τα αποτελέσματα πρωτοποριακών Ελάχιστα Επεμβατικών Χειρουργικών Επεμβάσεων στη Σπονδυλική Στήλη, που εφαρμόζονται, εδώ και πέντε χρόνια, από τους παγκοσμίου φήμης χειρουργούς, του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής AIMIS, που εδρεύει στην Κύπρο.

Οι Αμερικανοί χειρουργοί του Ινστιτούτου AIMIS, ηγούνται παγκοσμίως του συγκεκριμένου χώρου καθώς είναι πρωτοπόροι εμπνευστές αυτών των χειρουργικών τεχνικών με πραγματικά θεαματικά αποτελέσματα. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα τα αποτελέσματα αυτά, είναι εμφανή μόλις λίγες ώρες, μετά την επέμβαση.

Εξαιρετικά επίσης είναι τα αποτελέσματα των χειρουργών του AIMIS, στην αντιμετώπιση των κύστεων Tarlov και μηνιγγικών κύστεων.

Κύπριος τενίστας σώθηκε από την αναπηρία μετά από μεταμόσχευση αυτόλογων βλαστοκυττάρων στο νωτιαίο μυελό!

Εντυπωσιάζουν τα αποτελέσματα της πρωτοποριακής θεραπείας μεταμόσχευσης αυτόλογων βλαστοκυττάρων στο νωτιαίο μυελό, σε περιστατικά τετραπληγίας. Ήδη έχουν εφαρμοστεί σε τετραπληγικούς ασθενείς, οι οποίοι κυριολεκτικά σηκώθηκαν από το αναπηρικό καροτσάκι, όταν κανείς δεν τους έδινε ελπίδα ανάκτησης της χαμένης τους κινητικότητας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Κύπριος έφηβος πρωταθλητής τενίστας Ανδρέας Αραβής, ο οποίος μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του κι αφού διαγνώστηκε ως τετραπληγικός, σήμερα μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε από χειρουργούς του Ινστιτούτου, κινεί κανονικά τα χέρια του και έχει αρχίσει να αισθάνεται τα πόδια του.

Ό, τι πιο σύγχρονο στη Ρομποτική Χειρουργική

Τα παραπάνω ελπιδοφόρα για τους ασθενείς δεδομένα παρουσιάστηκαν στην επίσημη εκδήλωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής, AIMIS ( American Institute of Minimally Invasive Surgery), στη Λευκωσία, με αφορμή το άνοιγμα του Ινστιτούτου σ΄έναν ακόμη τεχνολογικά απαιτητικό τομέα, αυτόν της Ρομποτικής Χειρουργικής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του Ινστιτούτου AIMIS, Μάριος Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε για το όραμα και τους στόχους του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος, που είναι η προσφορά και η διάδοση των πλέον εξελιγμένων ιατρικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων παγκοσμίως, στον τομέα της Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής και η διεθνής αναγνώριση του Ινστιτούτου ως μοναδικού Κέντρου Αριστείας, τόνισε μεταξύ άλλων:

alt

«Το μοναδικό στα Βαλκάνια και τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου Ρομποτικό σύστημα daVinci Xi 4 Arm 3D HD, βρίσκεται στην Κύπρο με στόχο να συνεχίσουμε το ίδιο πρωτοποριακά και στον τομέα της Ρομποτικής Χειρουργικής.
Μιλάμε για Ρομποτικές χειρουργικές επεμβάσεις, ελάχιστα επεμβατικές, ελάχιστα τραυματικές για τον ασθενή που θεραπεύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παθήσεις που άπτονται της Γενικής Χειρουργικής, της γυναικολογίας, της ουρολογίας, της Ωτορινολαρυγγολογίας, της βαριατρικής, του ήπατος, των χοληφόρων και του παγκρέατος. Παράλληλα, στόχος μας είναι να να εκπαιδεύσουμε, τους Κύπριους χειρουργούς στην χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας έτσι ώστε να είναι αυτοί οι ίδιοι που θα παρέχουν στους ασθενείς τους, πρόσβαση στις συγκεκριμένες χειρουργικές θεραπείες».

Ο Πρόεδρος και συνιδρυτής του Ινστιτούτου AIMIS, καθηγητής William Smith, επικεφαλής της Νευροχειρουργικής και Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, στο Λας Βέγκας, των ΗΠΑ, μίλησε στο κοινό για τα σημαντικά οφέλη της Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής της Σπονδυλικής Στήλης, όπως επίσης και για τα θετικά κι ελπιδοφόρα αποτελέσματα, της εφαρμογής της πρωτοποριακής μικροχειρουργικής μεθόδου μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων στο νωτιαίο μυελό τετραπληγικών ασθενών.

«Τα πλεονεκτήματα κι οφέλη της Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής, έχουν οδηγήσει τις τεχνολογίες που εφαρμόζονται πλέον σε τέτοια εξέλιξη που σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και σε περιστατικά που απαραιτήτως εφαρμόζαμε την παραδοσιακή ανοιχτή – κλασική χειρουργική, όπως για παράδειγμα στις σκολιώσεις, τώρα να γίνονται με Ελάχιστα Επεμβατική Πρόσβαση. Επιπλέον, τεχνολογίες που ασχολούνται με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες – βλαστοκύτταρα, μας έχουν δώσει τη δυνατότητα να τις εφαρμόζουμε στον ίδιο τον ασθενή, ακόμη και στις περιπτώσεις παράλυσης εξαιτίας τραυματισμού του νωτιαίου μυελού, δίνοντάς του ελπίδες επαναφοράς της κινητικότητάς του».

alt

Ο Διεθνούς φήμης Χειρουργός Ήπατος, Χοληφόρων και Παγκρέατος, ειδικός στη Ρομποτική Χειρουργική και στις μεταμοσχεύσεις, Dr Evgeny Solomonov, επικεφαλής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Τζφάτ, στο Ισραήλ, στην παρουσίασή του αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Ρομποτικής Χειρουργικής στην ηπατεκτομή και τις μεταμόσχευσεις.

« Η Ρομποτική Χειρουργική μας προσφέρει τεχνικά πλεονεκτήματα βοηθώντας μας να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής επεκτείνοντας τις δυνατότητες της Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής στα πολύ δύσκολα περιστατικά Γενικής Χειρουργικής»

Να σημειωθεί ότι ο κος Σολομόνοφ, έχει τεράστια εμπειρία στην χειρουργική περιστατικών Ρομποτικής Ηπατεκτομής, γεγονός που τον κατατάσσει από τους πρώτους παγκοσμίως σε αριθμό περιστατικών.

Ο καταξιωμένος Έλληνας Γενικός Χειρουργός, ειδικός στη Ρομποτική Χειρουργική, με εμπειρία 1500 επεμβάσεων Ρομποτικής Χειρουργικής, Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, μίλησε για τις συναρπαστικές δυνατότητες που μας δίνει η Ρομποτική Χειρουργική, να είμαστε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και των εφαρμογών, σε όλη την γκάμα των παθήσεων της Γενικής Χειρουργικής.

alt

« Ήδη η εμπειρία μας στη ρομποτική αντιμετώπιση χειρουργικών προβλημάτων σε όλα τα όργανα της κοιλιάς είναι τέτοια που μας δίνει το δικαίωμα να υπερηφανευόμαστε για τα αποτελέσματά μας και να αισιοδοξούμε ότι θα προσφέρουμε στους μελλοντικούς ασθενείς μας, την καλύτερη δυνατή χειρουργική αντιμετώπιση, αναίμακτα, ανώδυνα και με άριστα αποτελέσματα. Ένας νέος τομέας της Ρομποτικής Χειρουργικής είναι η χειρουργική όλων των μορφών κήλης».

Λίγα λόγια για το Ινστιτούτο AIMIS

Το AIMIS (the American Institute of Minimally Invasive Surgery) είναι ένα παγκοσμίου φήμης Κέντρο Αριστείας Eλάχιστα Eπεμβατικής Xειρουργικής, το οποίο εδρεύει στην Κύπρο και λειτουργεί στο American Medical Center στη Λευκωσία από το 2011, προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς από όλο τον κόσμο, τοποθετώντας τη χώρα μας στο χάρτη των διεθνών προορισμών ιατρικής περίθαλψης υψηλού επιπέδου.

Το AIMIS αποτελείται από τους πλέον καταξιωμένους Αμερικανούς και άλλους διεθνούς φήμης χειρουργούς στον Τομέα της Σπονδυλικής Στήλης και της Ρομποτικής Χειρουργικής. Οι εν λόγω χειρουργοί είναι εφευρέτες και θεμελιωτές πρωτοποριακών μεθόδων χειρουργικής, μερικές εκ των οποίων εφαρμόζονται κατ’ αποκλειστικότητα μόνο από αυτούς.

alt

Πέραν των ιατρικών υπηρεσιών, το AIMIS προσφέρει στους ασθενείς του εξαιρετική ποιότητα παρεμφερών υπηρεσιών. Οι ασθενείς και οι συνοδοί τους διαμένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία κι απολαμβάνουν προσωπική φροντίδα και φιλοξενία από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Η επιτυχία του AIMIS έχει στηριχθεί σε σημαντικό βαθμό στο γεγονός ότι το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι πολύ χαμηλότερο από το αντίστοιχο στις ΗΠΑ.

Από της ίδρυσής του, μέχρι σήμερα το AIMIS έχει πραγματοποιήσει επεμβάσεις σε ασθενείς από 45 χώρες, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Παράλληλα, με την παροχή των πιο πάνω υπηρεσιών, το AIMIS προσφέρει σε χειρουργούς και νοσηλευτές από πολλές χώρες του κόσμου εκπαιδευτικά προγράμματα στους τομείς της εξειδίκευσής του.

Η πολυδιάστατη επιτυχημένη πορεία του AIMIS μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις συνεργασίας με κορυφαία πανεπιστημιακά νοσοκομεία και διεθνείς κολοσσούς στο χώρο της Υγείας. Ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να προβούμε σε εξαγγελίες.

Πριν λίγους μήνες η AIMIS εγκατέστησε στην Κύπρο, το πλέον σύγχρονο σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής, daVinci Xi 4 Arm 3D HD, το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Το σύστημα αυτό σε συνδυασμό με την φήμη και υποδομή που έχει δημιουργήσει το AIMIS έχoυν καταστεί πόλος έλξης κορυφαίων ιατρών όχι μόνο γειτονικών χωρών αλλά και άλλων.

Η παρουσία στην Κύπρο του daVinci Xi 4 Arm 3D HD και παγκοσμίου φήμης χειρουργών με εξειδίκευση και εμπειρία στην Ρομποτική Χειρουργική, διανοίγει νέους ορίζοντες στον ιατρικό τομέα της χώρας μας, αφού δίνει την ευχέρεια αφενός στους Κύπριους ασθενείς να επωφελούνται από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Ρομποτικής Χειρουργικής και αφετέρου στους Κύπριους ιατρούς να διεισδύσουν στην ειδικότητα της Ρομποτικής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το AIMIS αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα των δυνατοτήτων που έχει η Κύπρος να καταστεί κέντρο αριστείας στον ιατρικό τομέα και κορυφαίος προορισμός της παγκόσμιας αγοράς ιατρικού τουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Web: www.aimis.com

Email: info@aimis.com

Τηλ. 00357 25873387

Loading...
  • europalso

    ideascentral