Πως θα απαλλαγούμε από τις εκνευριστικές αϋπνίες

ΥΓΕΙΑ 🕔28/03/2015 - 15:35 | Author: Newsroom

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης ανακάλυψαν ότι τελικά οι λόγοι που μας κρατούν τις περισσότερες φορές ξύπνιους, είναι ψυχολογικοί!

Στην μελέτη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν 34 άτομα με ιστορικό αϋπνίας και οι ερευνητές τούς χώρισαν σε δύο ομάδες. Ζήτησαν από τη μία ομάδα να προσπαθήσει να κοιμηθεί και από την άλλη να προσπαθήσει πάση θυσία να μην κοιμηθεί για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι συμμετέχοντες της δεύτερης ομάδας έπρεπε να παραμείνουν ξαπλωμένοι σε ένα κρεβάτι με τα μάτια ανοιχτά και δεν επιτρεπόταν να στριφογυρίζουν στο κρεβάτι, να δουν τηλεόραση ή να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Έπειτα από δοκιμή διάρκειας 14 ημερών, όσοι συμμετέχοντες δεν προσπαθούσαν να κοιμηθούν φάνηκε να καταφέρνουν να κοιμηθούν πιο εύκολα από όσους πάσχιζαν να χαλαρώσουν.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές είναι ότι οι ανησυχίες μας για το πότε θα έρθει η στιγμή που θα μας πάρει ο ύπνος στερούν τελικά την αναγκαία χαλάρωση που χρειάζεται το σώμα και το μυαλό μας.

Αρα λοιπόν συμβαίνει το εξής παράδοξο… για να κοιμηθούμε πιο εύκολα δεν πρέπει να σκεφτόμαστε… τον ύπνο! Αλλά να αφήσουμε το σώμα να χαλαρώσει και να μην ασκούμε την οποιαδήποτε πίεση, είτε ψυχολογική είτε σωματική.

Loading...
  • europalso

    ideascentral