Πάτρα: Παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές και τους καρκινοπαθείς

ΥΓΕΙΑ 🕔22/07/2016 - 09:21 | Author: Newsroom

H παθογένεια ενός συστήματος το οποίο επί δεκαετίες παραμένει ίδιο, με αποτέλεσμα το «μάρμαρο» να το πληρώνει πάντα ο πολίτης έρχεται στο προσκήνιο μέσα και από μια απίστευτη υπόθεσης δωρεάς ιατρικού μηχανήματος αξία δεκάδων χιλιάδων ευρώ από ίδρυμα με αποδέκτες τους κατοίκους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Η …κολόνια κρατάει πάνω από 1 ½ χρόνο και κατά τα φαινόμενα θα κρατήσει πολλά ακόμα χρόνια και έχει την αφετηρία της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και συγκεκριμένα στο ευαίσθητο τμήμα ακτινοθεραπείας για την αντιμετώπιση καρκινικών όγκων.

Το τμήμα διαθέτει μόλις ένα μηχάνημα – καταστρέφει μόνο τα καρκινικά κύτταρα – και δεν επηρεάζει τα υγιή, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμονή 30 ογκολογικών ασθενών οι οποίοι περιμένουν πότε θα έρθει η σειρά τους για ακτινοθεραπεία.

Το γεγονός αυτό όπως φαίνεται καθόλου δεν επηρεάζει την ελληνική γραφειοκρατία και όσους εντός αλλά πολύ περισσότερο και εκτός Νοσοκομείου κινούν εδώ και 1 ½ χρόνο τα νήματα, δεδομένου ότι γνωστό ίδρυμα έχει προσφερθεί να κάνει δωρεά ένα ακόμα μηχάνημα ακτινοθεραπείας .

Με την απόκτησή του θα σταματούσαν οι λίστες αναμονής αλλά και η αγωνία δεκάδων ογκολογικών ασθενών οι οποίοι περιμένουν πότε θα έρθει η σειρά τους για να «μπουν» στο μηχάνημα.

Το μόνο προαπαιτούμενο από την πλευρά του δωρητή είναι, να υπάρξουν τρία άτομα τα οποία θα ενταχθούν στη δύναμη του τμήματος ακτινοθεραπείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του μηχανήματος.

Το γεγονός ότι προσλήψεις δεν γίνονται και όταν αυτές γίνονται κάποιοι αξιολογούν τις ανάγκες με τα δικά τους μέτρα και σταθμά , είναι η αιτία που μέχρι σήμερα, παρά την ενεργή έως και τώρα πρόθεση του ιδρύματος να κάνει τη δωρεά, αυτή δεν γίνεται.

Ουσιαστικά κάποιοι παίζουν με ανθρώπινες ζωές στη Δυτική Ελλάδα, με άλλοθι τη μη ύπαρξη προσωπικού, αλλά και την απαγόρευση πραγματοποίησης προσλήψεων στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.

Να σημειωθεί πως ο ίδιος ο δωρητής έχει δεσμευθεί σε καθηγητή του ΠΠΝΠ πως όποια στιγμή κι αν λυθεί ο… γόρδιος δεσμός με τις τρείς προσλήψεις που απαιτούνται για να λειτουργήσει το μηχάνημα , αυτός αμέσως θα το παραδώσει στο τμήμα ακτινοθεραπείας

Loading...
  • europalso

    ideascentral