• Πάσχα Τέλος! Ώρα για αποτοξίνωση!

    ΥΓΕΙΑ 🕔14/04/2015 - 13:53 | Author: Newsroom

    Αν το Πάσχα πήρες μερικά κιλά παραπάνω μην αγχώνεσαι!
    Ένα εύκολο διατροφικό μενού 3 ημερών θα αποτοξινώσει τον οργανισμό σου και θα κάνει το δείκτη της ζυγαριάς σου να δείξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Μην εμπιστεύεσαι τις αυστηρές και ανορθόδοξες δίαιτες μονοφαγίας, που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία σου, η λύση πάντα βρίσκεται στη μεσογειακή διατροφή.

    Η αποτοξίνωση στοχεύει στην αποβολή άχρηστων ουσιών μέσω των ούρων, των κοπράνων και του ήπατος. Ταυτόχρονα, συνίσταται η πρόσληψη θρεπτικών συστατικών που θα ενισχύσουν τις μεταβολικές λειτουργίες του οργανισμού.

    ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ:

    Ενυδάτωση: ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας είναι η αυξημένη πρόσληψη υγρών (8-12 ποτήρια καθημερινά), τα οποία ενισχύουν τις καύσεις και συμμετέχουν στην αποβολή τοξινών μέσω της διούρησης και της εφίδρωσης. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση 500ml νερού μπορεί να προκαλέσει αύξηση του μεταβολισμού κατά 30%, ενώ η κατανάλωση 1.5 λίτρου νερού ημερησίως μπορεί να αυξήσει την ημερήσια δαπάνη ενέργειας κατά 48 θερμίδες.

    Στην ενυδάτωση του οργανισμού συμβάλλουν σημαντικά με την υψηλή περιεκτικότητα τους σε νερό τα φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, το τσάι, ο ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, τα ροφήματα (π.χ. κρόκος κοζάνης).

    Καταναλώνετε άφθονα τρόφιμα ολικής αλέσεως (δημητριακά/ζυμαρικά ολικής αλέσεως, πολύσπορο ψωμί, πλιγούρι, καστανό/αναποφλοίωτο), που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα και μειώνουν την αποθήκευση λίπους.

    Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (φράουλες, εσπεριδοειδή, πιπεριές, ντομάτα, ρόκα, σέλινο), που βοηθάει τον οργανισμό να παράγει γλουταθειόνη μια ουσία του ήπατος που απομακρύνει τις τοξίνες

    Αγκινάρα: Τα δύο βασικά συστατικά της αγκινάρας είναι η σιλυμαρίνη και η κυναρίνη. Η σιλυμαρίνη είναι μία ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία, η οποία καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες στο οργανισμό μας. Επίσης η σιλυμαρίνη έχει αποδειχθεί ότι διατηρεί υγιές το ήπαρ . Το δεύτερο σημαντικό συστατικό της αγκινάρας η κυναρίνη διεγείρει την παραγωγή και έκκριση χολής και έτσι βελτιώνονται τα συμπτώματα των γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως κοιλιακός πόνος, ναυτία, διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Η κατανάλωση αγκινάρας αλλά και αφεψημάτων με εκχυλίσματα αγκινάρας, έχει διαπιστωθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, έχουν αποτοξινωτική δράση και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση χάρη στη διουρητική δράσης της.

    Μειώστε την ζάχαρη και το αλάτι και αποφύγετε την προσθήκη τους στα τρόφιμα και το μαγείρεμα.

    Πίνετε άπαχο γάλα και γιαούρτι ( 0% ή 1,5% λίπος) και τρώτε τυριά χαμηλών λιπαρών!!

    Ακολουθείτε μικρά & συχνά γεύματα προκειμένου να ελέγχετε τις ποσότητες φαγητού που τρώτε και να αποφεύγετε τα τσιμπολογήματα.

    Καταναλώνετε καθημερινά τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών, που περιέχουν άφθονα αντιοξειδωτικά & φυτικές ίνες που ενισχύουν το μεταβολισμό και μειώνουν την αποθήκευση λίπους.

    Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...