Π. Κουρουμπλής: Το υπ. Υγείας θα κάνει τα πάντα για απρόσκοπτη πρόσβαση στα φάρμακα

ΥΓΕΙΑ 🕔09/07/2015 - 16:39 | Author: Newsroom

Αυστηρό μήνυμα ότι το υπουργείο Υγείας δεν θα ανεχθεί φαινόμενα μαυραγοριτισμού και θα κάνει τα πάντα ώστε οι πολίτες να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στα φάρμακα έστειλε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλή.

Ο υπουργός Υγείας που συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η ομαλή τροφοδοσία φαρμάκων σε φαρμακεία και νοσοκομεία.

Όπως είπε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Κώστας Λουράντος, τουλάχιστον 20 φαρμακαποθήκες (οι περισσότερες στην Αττική) ζητούν μετρητά από τους φαρμακοποιούς και βάζουν πλαφόν στις παραγγελίες συγκεκριμένων φαρμάκων.

«Θα τηρηθεί ο νόμος και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμεταλλευτεί την κατάσταση σε βάρος των πολιτών» τόνισε ο κ.Κουρουμπλής.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ήδη έχουν δωθεί 160 εκ ευρώ στα νοσοκομεία με στόχο να πληρωθούν οι προμηθευτές για να διασφαλιστεί η προμήθεια υλικού.

Διαβεβαίωσε τους φαρμακοποιούς ότι θα λάβουν 85 εκατ. ευρώ που είναι το υπόλοιπο των οφειλών του κράτους προς αυτούς για το Μάρτιο, προκειμένου να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες.

Ο κ.Κουρουμπλής ρωτήθηκε και για την επιδιωκόμενη συμφωνία με τους δανειστές και είπε πως «θα περιλαμβάνει εισπρακτικά μέτρα αλλά και καλύτερη αναδιανομή των βαρών με αναπτυξιακά μέτρα, και μια δέσμευση για το χρέος, καθώς η λογική των Ευρωπαίων είναι να γίνουν προσπάθειες πριν πάρουν αποφάσεις για το χρέος».

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral