Ο καφές προλαμβάνει τα σεξουαλικά προβλήματα στους άνδρες

ΥΓΕΙΑ 🕔25/05/2015 - 09:33 | Author: Newsroom

Ο καφές, το απαραίτητο συστατικό του πρωινού χιλιάδων ατόμων ανά τον κόσμο, εκτός απ’ το να αφυπνίζει τον οργανισμό, μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες να προλάβουν προβλήματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Ερευνητές από το Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Τέξας διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που καταναλώνουν αρκετή καφεΐνη καθημερινά έχουν μικρότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για άνδρες που πάσχουν από διαβήτη, καθώς η επιπλέον καφεΐνη δεν μειώνει τον κίνδυνο ανικανότητας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο PLOS One, ο Δρ Ντέιβιντ Λοπεζ, επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του αμερικανικού πανεπιστημίου, μελέτησε περισσότερους από 3.700 άνδρες που είχαν λάβει μέρος στη μελέτη U.S. National Health and Nutrition Examination Survey. Οι συμμετέχοντες είχαν απαντήσει σε ερωτηματολόγιο για την κατανάλωση καφεΐνης τα προηγούμενα 24ωρα.

Η ποσότητα της καφεΐνης που φάνηκε να μειώνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας ήταν ίση με αυτή που περιέχουν δύο με τρία φλιτζάνια καφέ, ημερησίως.

Συγκριτικά με άνδρες που δεν έπιναν καφέ ή περιόριζαν την ποσότητα στα 7 mg την ημέρα, εκείνοι που έπιναν 87-170 mg την ημέρα είχαν 42% λιγότερες πιθανότητες να αναφέρουν στυτική δυσλειτουργία. Και εκείνοι που έπιναν 171-303 mg καφεΐνης καθημερινά είχαν 39% μικρότερο κίνδυνο.

Η καφεΐνη που ανέφεραν οι συμμετέχοντες στη μελέτη προερχόταν κυρίως από καφέ, τσάι, αναψυκτικά και ενεργειακά ποτά.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η καφεΐνη αποτρέπει την ανδρική ανικανότητα διότι προκαλεί χαλάρωση σε συγκεκριμένες αρτηρίες και μύες του πέους, βελτιώνοντας την αιματική ροή και την ικανότητα επίτευξης της στύσης.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral