Νέα έρευνα: Η ασπιρίνη αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά επιτυχίας στις εξωσωματικές

ΥΓΕΙΑ 🕔21/10/2015 - 21:26 | Author: Newsroom

Για τις γυναίκες (και τους άνδρες βεβαίως) που βρίσκονται στην διαδικασία των εξωσωματικών γονιμοποιήσεων, μία νέα έρευνα στη Αργεντινή, δείχνει ότι η παλιά, καλή ασπιρίνη μπορεί να αποτελέσει έναν ενισχυτικό παράγοντα για την αύξηση των πιθανοτήτων της γυναίκας να μείνει έγκυος.

Η χρήση της ασπιρίνης πιστεύεται ότι βελτιώνει σημαντικά τη ροφή του αίματος διαμέσου των ωοθηκών και της μήτρας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καλύτερα ποσοστά επιτυχίας κατά την διάρκεια της εμφύτευσης.

Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή, έφερε σε αντιπαράθεση δύο ομάδες γυναικών που υποβάλλοντας σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Στη μία ομάδα δόθηκε μία ημερήσια δόση 100 mg ασπιρίνης ταυτόχρονα με τα φάρμακα για την διαδικασία της εξωσωματικής, ενώ στην δεύτερη ομάδα δόθηκαν μόνο τα δεύτρα. Οι γιατροί που συμμετείχαν στην έρευνα διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έπαιρναν την ασπιρίνη παρήγαγαν έως και διπλάσια ωάρια από τις γυναίκες που δεν χρησιμοποιούσαν αυτό το φάρμακο.

Ενώ και το ποσοστό κύησης ήταν επίσης πολύ υψηλότερο στο 45% περίπου, ενώ το άλλο γκρουπ είχε επιτυχία στην εξωσωματική γονιμοποίηση στο 28% περίπου.

Η έρευνα της Αργεντινής δημιουργεί νέα δεδομένα στην έρευνα για την εξωσωματική γονιμοποίηση, και σίγουρα δημιουργεί πολλές ελπίδες στα ζευγάρια που αναζητούν μέσα από αυτή τη μέθοδο τον τρόπο να αποκτήσουν παιδιά.

Loading...
  • europalso

    ideascentral