Μόνον οι «εγκρατείς» τα πάνε καλά με δίαιτες

ΥΓΕΙΑ 🕔05/04/2016 - 18:05 | Author: Newsroom

Οι περισσότεροι άνθρωποι που χάνουν κάποια από τα περιττά κιλά τους κάνοντας δίαιτα, καταλήγουν να τα ξαναπάρουν, μπαίνοντας έτσι σε έναν αέναο φαύλο κύκλο, αναφέρει νέα αμερικανική έρευνα που είδε τώρα τα φώτα της δημοσιότητας.

Η μελέτη δείχνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι επιρρεπείς στην ανάκτηση των χαμένων κιλών τους, αλλά οι πιο εγκρατείς, που έχουν χάσει αρχικώς περισσότερα κιλά, τα πηγαίνουν καλύτερα και παραμένουν στο επιθυμητό σωματικό βάρος.

Οι ερευνητές της φαρμακοβιομηχανίας Novo Nordisk INC, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Ενδοκρινολογίας, το οποίο πραγματοποιείται στη Βοστώνη, ανέφεραν ότι μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνουν αδύνατοι έχουν οι άνθρωποι που έχασαν αρχικά πολλά κιλά. «Πολλοί άνθρωποι ξαναπαίρνουν τα κιλά τους και οι περισσότεροι ακόμα και μετά τη δίαιτα μπαίνουν σε έναν φαύλο κύκλο χάνοντας και ανακτώντας κιλά», δήλωσε η συντονίστρια της επιστημονικής ομάδας, Τζοάνα Χουάνγκ.

Για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, οι επιστήμονες ανέλυσαν το ιατρικό ιστορικό 177.800 παχύσαρκων ατόμων. Οπως διαπιστώθηκε ύστερα από δύο χρόνια, μόνο το 19% αυτών που είχαν χάσει πολλά κιλά είχαν ξαναπάρει τα μισά, ενώ αντιθέτως, μεταξύ αυτών που έχασαν αρχικώς λίγα κιλά, ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό που έφτανε στο 40% τα είχαν ξαναπάρει.

Loading...
  • europalso

    ideascentral