Μία 8χρονη πρότεινε λύση για τη θεραπεία του… καρκίνου!

ΥΓΕΙΑ 🕔31/01/2015 - 09:41 | Author: Newsroom

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πραγματικό. Μία οκτάχρονη από το Μάντσεστερ πρότεινε μία πιθανή θεραπεία για τον καρκίνο, η οποία όμως αποδεικνύεται πως έχει επιστημονική βάση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ερευνητής στο Ινστιτούτο Καρκινικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, Michael Lisanti, ρώτησε την κόρη του Camilla, κατά τη διάρκεια του δείπνου, για το πώς θα θεράπευε εκείνη τον καρκίνο.

Η μικρή το σκέφτηκε λίγο και απάντησε: Όπως όταν έχω ένα πόνο στο λαιμό.
Έκπληκτοι από την απάντηση, ο καθηγητής Lisanti και η σύζυγός του Federica Sotgia, που είναι επίσης ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, θέλησαν να τεστάρουν τη θεωρία της κόρης τους.

Μετά τις δοκιμές στο εργαστήριο, προέκυψε ότι διάφορα φθηνά και ευρέως χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά κατέστρεψαν καρκινικά κύτταρα, σε δείγματα από όγκους του μαστού, του προστάτη, του πνεύμονα, των ωοθηκών, του παγκρέατος, του δέρματος και του εγκεφάλου.

Συγκεκριμένα, αυτά εμπόδιζαν τα κύτταρα να δημιουργήσουν μιτοχόνδρια, τα οποία εφοδιάζουν τα κύτταρα με ενέργεια.
Τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα, που δημιουργούν όγκους και τους διατηρούν, συχνά έχουν υψηλό αριθμό μιτοχονδρίων.
Ένα άλλο πλεονέκτημα ήταν ότι τα αντιβιοτικά δεν έβλαψαν τα υγιή κύτταρα.

Πλέον, οι δύο ερευνητές θεωρούν ότι τα αντιβιοτικά θα μπορούσαν να αποδειχθούν μια φθηνή και ασφαλής μέθοδος για τη θεραπεία του καρκίνου, χάρη στην πρόταση της κόρης του.
«Μας είχε ακούσει να μιλάμε πολύ για τον καρκίνο και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν διασκεδαστικό να τη ρωτήσουμε τι σκέφτεται για τη θεραπεία του.
Σκέφτηκα ότι ήταν πολύ αφελές να πιστέψω ότι θα μπορούσε να θεραπευτεί ο καρκίνος με αντιβιοτικά, αλλά τελικά η Camilla είχε δίκιο», σχολίασε.

Loading...
  • europalso

    ideascentral