Ξανά στην Κρήτη η Αφρικανική σκόνη

ΥΓΕΙΑ 🕔01/06/2016 - 14:59 | Author: Newsroom

Την εμφάνιση της θα κάνει για άλλη μια φορά η αφρικανική σκόνη στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού κάνοντας την ατμόσφαιρα ιδιαίτερη αποπνικτική, σύμφωνα με την πρόβλεψη της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι νοτιάδες που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα στις περισσότερες περιοχές του νησιού, θα συνεχίσουν να συνθέτουν το σκηνικό του καιρού και τις επόμενες δύο ημέρες.

Λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, που θα επικρατεί, θα πρέπει όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, αποφεύγοντας τυχόν άσκοπες μετακινήσεις.

Για τις δύο ημέρες, 1 και 2 Ιουνίου η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: “Το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων PM10 λόγω μεταφοράς αφρικανικής σκόνης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων PM10 αναμένεται να ξεπεράσει το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής 50μg/m3 και τo φαινόμενο θα είναι εντονότερο από την Τετάρτη 01/6/2016 και θα διαρκέσει μέχρι τη Πέμπτη 02/6/2016 με βάση τη παρούσα πρόγνωση, οπότε και θα υποχωρήσει σταδιακά. Θα επηρεαστεί ολόκληρη η Περιφέρεια Κρήτης.

Σε συνέχεια των παραπάνω, και βάση της ΚΥΑ με αρ. οικ. 70601 (ΦΕΚ 3272/23-12-2013 Β΄) με θέμα: «Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια» η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρεια Κρήτης συστήνει:

α) Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα ή ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους,

β) Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου. Άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα

, γ) Κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική του άσκηση – δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους

δ) Στους πολίτες να περιορίσουν την άσκοπη χρήση ΙΧ”.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral