Κόκκινα βαράει το όζον στην Αθήνα. Πώς μπορείς να προφυλάξεις τον οργανισμό σου;

ΥΓΕΙΑ 🕔31/07/2015 - 17:49 | Author: Newsroom

Σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν υπέρβαση του ορίου συναγερμού (240 μg/m3 O3) για το όζον με μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 248 μg/m3 παρατηρείται στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΑΠΕΝ.

Έτσι, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση για τα άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις αλλά και γενικότερα με άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστώντας τους αρχικά να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.

Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Επειδή, με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα το απόγευμα και αύριο, με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων, από το ΥΠΑΠΕΝ, συστήνονται προς τους πολίτες τα παρακάτω:

Η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των Μ.Μ.Μ.
Η αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.
Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται μετά τη δύση του ήλιου .
Η κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π.) καθώς και χρήσης χρωμάτων, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral