• BANNERS LOGO

 • ad728x90 (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ)

 • Ημερίδα για την Ημέρα της Γυναίκας από το Ινστιτούτο AIMIS

  ΥΓΕΙΑ 🕔 Μάρτιος 8, 2016 στις 10:31 πμ

  Με ιδιαίτερη επιτυχία υλοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, εκδήλωση αφιερωμένη στη Γυναίκα, την οποία διοργάνωσε το Ινστιτούτο AIMIS, στους χώρους του American Medical Center στη Λευκωσία.

  Κορυφαίοι ιατροί από την Κύπρο και την Ελλάδα, παρουσίασαν τις πρωτοποριακές χειρουργικές τεχνικές τους, στον τομέα της γυναικολογίας, γενικής χειρουργικής και ορθοπεδικής, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας που απασχολούν κυρίως το γυναικείο πληθυσμό, αλλά όχι μόνο.

  Την εκδήλωση άνοιξε ο Corporate Director, κ. Άθως Κοιρανίδης, ο οποίος αφού παρουσίασε στο κοινό τους ομιλητές ιατρούς, συνεργάτες του Ινστιτούτου AIMIS, τόνισε τον στρατηγικό στόχο του AIMIS να παρέχει, τόσο εντός Κύπρου, όσο και διεθνώς τις τελευταίες τεχνολογίες στην ιατρική και ειδικότερα στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική και στην Ρομποτική Χειρουργική, με στόχο πάντοτε την προσφορά στον άνθρωπο για την προάσπιση της υγείας του.

  Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Medical Director του Ινστιτούτου AIMIS και κατέχων εξέχουσα θέση στην ιατρική κοινότητα, ο Γαστρεντερολόγος – ηπατολόγος, μέλος του FEBGH, Δρ Γεώργιος Ποταμίτης. Ο Δρ Ποταμίτης επικεντρώθηκε στην Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση, η οποία ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού και όχι μόνο. Όπως εξήγησε ο Δρ Ποταμίτης, «η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή για συντομία ΓΟΠ είναι πάθηση του πεπτικού που προκαλείται όταν το όξινο περιεχόμενο του στομάχου παλινδρομεί προς τον οισοφάγο. Όταν η παλινδρόμηση είναι χρόνια και συνεχής, προκαλούνται μόνιμες βλάβες στον βλεννογόνο του οισοφάγου και τότε στη πάθηση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης προστίθεται και η πάθηση του οισοφάγού που ονομάζεται οισοφαγίτιδα. Κύρια αίτια αποτελούν η διαφραματοκοίλη, κακή διατροφή, το κάπνισμα, η παχυσαρκία, αλλά και η περίοδος της εγκυμοσύνης». Το Ινστιτούτο AIMIS έρχεται να δώσει τη λύση με τον πλέον ανώδυνο τρόπο, τη Ρομποτική Χειρουργική. Με μόνο μία ημέρα νοσηλείας, μηδαμινή απώλεια αίματος, ολιγόωρο χειρουργείο και ανεπαίσθητες μετεγχειρητικές ουλές, ο ασθενής μπορεί να απαλλαγεί ολοκληρωτικά από ένα τόσο δυσάρεστο συναίσθημα.

  « Η Ρομποτική Χειρουργική μας προσφέρει τεχνικά πλεονεκτήματα βοηθώντας μας να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής επεκτείνοντας τις δυνατότητες της Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής στα πολύ δύσκολα περιστατικά Γενικής Χειρουργικής»

  Στο θέμα που αποτελεί προβληματισμό των γυναικών, κυρίως σε ηλικίες άνω των 50 ετών, το οποίο όπως αποδείχθηκε προσβάλλει και τους άνδρες, επικεντρώθηκε ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», Δρ Παναγιώτης Κοροβέσης.

  «Η οστεοπόρωση είναι χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών, κατά την οποία παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και ποιότητάς τους, με αποτέλεσμα αυτά με την πάροδο του χρόνου να γίνονται πιο εύθραυστα και λεπτά. Έτσι προκαλείται αυξανόμενος κίνδυνος κατάγματος (σπασίματος) των οστών, καθώς μειώνεται η ανθεκτικότητα και η ελαστικότητά τους. Η χειρουργική αντιμετώπιση μέσω της Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής, έρχεται και σε αυτή την περίπτωση να δώσει την πολυπόθητη λύση».

  Ο καταξιωμένος Έλληνας Γυναικολόγος Χειρουργός του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ειδικός στη Ρομποτική Χειρουργική, με εμπειρία πολυάριθμων επεμβάσεων Ρομποτικής Χειρουργικής, Δρ Πέτρος Χειρίδης, μίλησε για τις συναρπαστικές δυνατότητες που μας δίνει η Ρομποτική Χειρουργική, να είμαστε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και των εφαρμογών, σε όλη την γκάμα των παθήσεων της Γυναικολογίας.

  «Η επανάσταση του 21ου αιώνα στο χώρο της χειρουργικής είναι η Ρομποτική χειρουργική. Είναι η αιχμή του δόρατος της ενδοσκόπησης, που καλείται να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της λαπαροσκοπικής και της ανοικτής χειρουργικής. Λειτουργεί ως βοηθός του χειρουργού και του παρέχει τεχνικά χαρακτηριστικά όπως τρισδιάστατη όραση, μεγάλη ευκινησία των ρομποτικών εργαλείων και φιλτράρισμα του φυσιολογικού τρόμου των χεριών του, δηλαδή ένα εργονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο απλουστεύεται η διενέργεια πολύπλοκων ενδοσκοπικών χειρισμών. Κάθε κίνηση του χειρουργού αναπαράγεται με απόλυτη ακρίβεια και σταθερότητα στο χειρουργικό πεδίο μέσα στο σώμα του ασθενούς σε πραγματικό χρόνο.

  Η ρομποτική χειρουργική βρίσκει εφαρμογή σε πολλές ειδικότητες της χειρουργικής, όπως την γενική χειρουργική, την χειρουργική κατά της νοσογόνου παχυσαρκίας, την καρδιοχειρουργική και την θωρακοχειρουργική, την αγγειοχειρουργική, την παιδιατρική χειρουργική, την ουρολογία, την γυναικολογική χειρουργική και την χειρουργική ενδοκρινών αδένων. Το φάσμα των επεμβάσεων αλλά και των δυνατοτήτων της ρομποτικής διευρύνεται συνεχώς.

  Στη γυναικολογία όλες οι επεμβάσεις που αφορούν σε καλοήθη νοσήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν ρομποτικά. Πιο συγκεκριμένα, οι υστερεκτομές, οι εκπυρηνίσεις ινομυωμάτων, η ενδομητρίωση, τα μορφώματα της πυέλου και οι κήλες του πυελικού εδάφους αφορούν επεμβάσεις ρουτίνας στα περισσότερα κέντρα ρομποτικής χειρουργικής.

  Αλλά και στην γυναικολογική ογκολογία, η ριζική υστερεκτομή διεξάγεται ρομποτικά με ικανοποιητικά αποτελέσματα ως προς την απώλεια αίματος, το χειρουργικό χρόνο, το λεμφαδενικό καθαρισμό και τη μειωμένη νοσηλεία. Αναφορικά με τον καρκίνο των ωοθηκών, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία από τη βιβλιογραφία.

  Πρέπει να αναφερθεί ότι στη περίπτωση ασθενών με παχυσαρκία, η ρομποτική χειρουργική πλεονεκτεί όλων των άλλων προσεγγίσεων, τόσο στη μείωση των επιπλοκών, όσο και στη διάρκεια της επέμβασης».

  Το λόγο στη συνέχεια έλαβαν η Δρ Αναστασία Παρασκευά, Ιατρικός Λειτουργός Α’ τάξης στη θέση ειδικού Γυναικολόγου –Μαιευτήρα στη Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική στο Νοσοκομείο ΝΑΜΙΙΙ στη Λευκωσία, καθώς και η Δρ Ελένη Παρασκευά, Ιατρικός Λειτουργός Α’ τάξης στη θέση ειδικού Γυναικολόγου–Μαιευτήρα στη Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε ένα θέμα μάστιγα της εποχής, την πρόληψη μέσω εμβολιασμού και συχνής εξέτασης, αλλά και της μεθόδους αντιμετώπισης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

  Ιδιαιτέρως συνταρακτικά είναι τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν από την Δρ Ελένη Παρασκευά, η οποία ανέφερε πως «Ο καρκίνος τραχήλου της μήτρας αποτελεί τον τρίτο σε συχνότητα καρκίνο στις γυναίκες, και το συχνότερο στην ηλικιακή ομάδα 15-44 ετών». Η αντιμετώπιση του καρκίνου της μήτρας, θεραπεύεται στις περισσότερες των περιπτώσεων μέσω της υστερεκτομής, μία χειρουργική επέμβαση που μέχρι πριν από λίγα χρόνια, θεωρείτο επώδυνη και με μακρά διάρκεια μετεγχειρητικής αποκατάστασης, όπως ανέφερε η Δρ. Αναστασία Παρασκευά. «Η Ρομποτική Χειρουργική όμως και σε αυτή την περίπτωση αποτελεί τη βέλτιστη δυνατή επιλογή, αλλάζοντας εντελώς τα δεδομένα επί το βελτίω και το Ινστιτούτο AIMIS συνεργαζόμενο με κορυφαίους χειρουργούς γυναικολόγους και αξιοποιώντας την τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία της Ρομποτικής χειρουργικής είναι σε θέση να προσφέρει αυτή ακριβώς την επιλογή».

  Λίγα λόγια για το Ινστιτούτο AIMIS

  Το AIMIS (the American Institute of Minimally Invasive Surgery) είναι ένα παγκοσμίου φήμης Κέντρο Αριστείας Eλάχιστα Eπεμβατικής Xειρουργικής, το οποίο εδρεύει στην Κύπρο και λειτουργεί στο American Medical Center στη Λευκωσία από το 2011, προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς από όλο τον κόσμο, τοποθετώντας τη χώρα μας στο χάρτη των διεθνών προορισμών ιατρικής περίθαλψης υψηλού επιπέδου.

  Το AIMIS αποτελείται από τους πλέον καταξιωμένους Αμερικανούς και άλλους διεθνούς φήμης χειρουργούς στον Τομέα της Σπονδυλικής Στήλης και της Ρομποτικής Χειρουργικής. Οι εν λόγω χειρουργοί είναι εφευρέτες και θεμελιωτές πρωτοποριακών μεθόδων χειρουργικής, μερικές εκ των οποίων εφαρμόζονται κατ’ αποκλειστικότητα μόνο από αυτούς.

  Από της ίδρυσής του, μέχρι σήμερα το AIMIS έχει πραγματοποιήσει επεμβάσεις σε ασθενείς από 45 χώρες, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

  Το AIMIS πρωτοπορώντας, υπήρξε ο πρώτος πάροχος υγείας, ο οποίος εγκατέστησε στην Κύπρο, το πλέον σύγχρονο σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής, daVinci Xi 4 Arm 3D HD, το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Το σύστημα αυτό σε συνδυασμό με την φήμη και υποδομή που έχει δημιουργήσει το AIMIS έχoυν καταστεί πόλος έλξης κορυφαίων ιατρών όχι μόνο γειτονικών χωρών αλλά και άλλων.

  Η παρουσία στην Κύπρο του daVinci Xi 4 Arm 3D HD και παγκοσμίου φήμης χειρουργών με εξειδίκευση και εμπειρία στην Ρομποτική Χειρουργική, διανοίγει νέους ορίζοντες στον ιατρικό τομέα της χώρας μας, αφού δίνει την ευχέρεια αφενός στους Κύπριους ασθενείς να επωφελούνται από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Ρομποτικής Χειρουργικής και αφετέρου στους Κύπριους ιατρούς να διεισδύσουν στην ειδικότητα της Ρομποτικής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  Αποδεικνύεται ότι το AIMIS αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα των δυνατοτήτων που έχει η Κύπρος να καταστεί κέντρο αριστείας στον ιατρικό τομέα και κορυφαίος προορισμός της παγκόσμιας αγοράς ιατρικού τουρισμού.

 • ad300x250 (ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ KEIMENOY ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ)

 • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΩΣ ΑΡΘΡΑ

 • ADNOW

 • BANNER SLIDE BOTTOM

  Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site ! • greekteachers.gr
 • BANNER SIDEBAR 1

 • BANNER SIDEBAR 2

 • BANNER SIDEBAR 3

 • Παιδαγωγικά θέματα

  Περισσότερα άρθρα