Η καθημερινή συνήθεια που τελικά μας βλάπτει!

ΥΓΕΙΑ 🕔11/04/2016 - 08:59 | Author: Newsroom

Καμιά φορά μπορεί να υπερβάλλουμε με την υγιεινή και το παρατραβάμε κάνοντας στην τελική μόνο κακό στον εαυτό μας. Τι κάνουμε κάθε μέρα και θεωρείται υπερβολικό και ανούσιο;

Αν πάσχεις από μικροβιοφοβία, μη διαβάζεις παρακάτω. Ξέρουμε καλά ότι τα μικρόβια είναι σημαντικά για τον οργανισμό μας και μάλιστα ορισμένες λειτουργίες του έχουν άμεση σχέση με αυτά.

Για αυτό καλό είναι να μην προσπαθούμε να τα εξαφανίσουμε εντελώς από τη ζωή ούτε τη δική μας ούτε των παιδιών μας, για τα οποία ανησυχούμε περισσότερο είναι η αλήθεια.

Αν, λοιπόν, με το φόβο των μικροβίων έχεις βάλει στο μπάνιο σου αντιβακτηριακό σαπούνι αλλά και αφρόλουτρο, μάλλον δεν έπραξες σοφά αφού μάθε ότι αφαιρούν από τον οργανισμό τα καλά βακτήρια που έχεις ανάγκη.

Φυσικά και πρέπει να πλένεις τα χέρια σου τακτικά, δεν το συζητάμε αυτό. Προτίμησε όμως ένα ήπιο σαπούνι για το πλύσιμο των χεριών.

Επίσης, έχεις στην τσάντα σου αντισηπτικό gel και κάθε λίγο και λιγάκι περνάς με αυτό τα χέρια σου; Τώρα που πέρασε ο χειμώνας και οι ιώσεις υποχωρούν, γιατί το κάνεις; Μήπως πηγαινοέρχεσαι σε κάποιο νοσοκομείο και φοβάσαι τα μικρόβια; Εάν όχι, πλένε απλά τα χέρια σου με σαπούνι και νερό και βάλε τέλος στις υπερβολές! Θέλει κι η υγεία το μέτρο της.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral