Γραμμή παραπόνων για τα προβλήματα στις ΜΕΘ από τον ΙΣΑ

ΥΓΕΙΑ 🕔24/02/2016 - 16:15 | Author: Newsroom

Στην τηλεφωνική γραμμή 2130117372 καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τους πολίτες να καταγγέλλουν τα προβλήματα που παρατηρούν στην λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Ο ΙΣΑ με επιστολή του ενημερώνει επίσης το υπουργείο Υγείας για την περίπτωση ενός ακόμη ασθενή που λόγω γρίπης χρειάστηκε νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, κάνει λόγω για την περίπτωση μοναχής η οποία έπρεπε επειγόντως να μεταφερθεί σε ΜΕΘ, πλην όμως δεν υπήρχε καμία θέση ΜΕΘ σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική, χωρίς να υφίσταται δυνατότητα μεταφοράς της σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας της.

«Η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι κάτι παραπάνω από τραγική, η έλλειψη προσωπικού έχει ως συνέπεια να μην υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και ασθενείς αναγκάζονται καθημερινά να μεταφερθούν σε Ιδιωτικές Κλινικές προκειμένου να παραμείνουν στην ζωή, χωρίς όμως να έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο κόστος αυτών» αναφέρει στην επιστολή και καλεί τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό «να πράξετε τα δέοντα και να επιληφθείτε για την περίπτωση της ανωτέρω μοναχής, μήπως και μπει μια τελεία στην μακροσκελή λίστα των θυμάτων από τον ιό της γρίπης».

Παράλληλα, καλεί τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την μεταφορά ή εισαγωγή σε ΜΕΘ, να καλούν την τηλεφωνική γραμμή2130117372 (από τις 10 π.μ έως τις 2 μ.μ.), προκειμένου να καταγγέλλουν τις σχετικές δυσλειτουργίες.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral